ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΤΤΑΣ (ΚΑΡΕΤΑΣ)

Γιώργος Καρέτας
Γεννήθηκε το 1921 και πέθανε το 1989. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Μαρίκας Κοτοπούλη και του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1961 έως το 1975 έλαβε μέρος σε 29 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948)[γιατρός νευρολογικής κλινικής]
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952)
Ο φαταούλας (1952)[βοηθός ιατρού Καρλίδη]
Ο Φαταούλας (1952) 
Σάντα Τσικίτα  (1953)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Ο ζηλιαρόγατος (1956)
Ένας ήρως με παντούφλες (1958)[σκακιστής που βοηθάει ο στρατηγός-στην αρχή του φίλμ]
Αντιγόνη (1961)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας  (1967)
Μανωλάκης ο τέντι μπόι (1967)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)

Δεν υπάρχουν σχόλια: