ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ


Γιώργος Φουρνιάδης
Γεννήθηκε 1937 στον Σβορώνο Κατερίνης και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Λυκούργου Σταυράκου. Μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θέατρο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη. Δίδαξε θέατρο στη Δραματική Σχολή Κυριάκου Χαρατσάρη στη Θεσσαλονίκη και σε θεατρικά τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης του νομού Πιερίας. Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του μαθητικού και ερασιτεχνικού θεάτρου, δημιουργώντας θεατρικές σκηνές σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Δημιούργησε ερασιτεχνικούς θιάσους και τα περιφερειακά τμήματα της Παιδικής Σκηνής, της Πειραματικής Σκηνής και της Ποντιακής Σκηνής του Κ.Θ.Β.Ε. και τον θεσμό της Πολιτιστικής Άνοιξης Πιερίας (1987). Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Μακεδονίας και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (1972) με έδρα την Κατερίνη. Καλλιτεχνικός διευθυντής του επί σειρά ετών.
Φιλμογραφία
Δοξόμπους - Doxobus (1987)  
Καραβάν σαράι  (1986)     
Ρομαντικό σημείωμα (1978)     
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)  
Δι`ασήμαντον αφορμήν (1974) [Γρηγόρης]  
Η τελευταία Ανοιξη (1972) 
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν   (1968) 
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)   [φωτογράφος]
Μονεμβασιά (1964) 
Ουρανός (1962)    
Το ποτάμι  (1960) 
Λύτρωσε με αγάπη μου (1960)

Δεν υπάρχουν σχόλια: