ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΓΑΣΠΑΡΗ


Άλκηστις Γάσπαρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 και πέθανε στην ίδια πόλη το 2005. Σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Σπουδών, παράλληλα με το Γυμνάσιο και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (αποφοίτησε το 1951). Θεατρική επιχειρηματίας και θιασάρχις επί σειρά ετών. Ίδρυσε το 1965 θέατρο Όρβο επί της οδού Βουκουρεστίου που λειτούργησε επί τριάντα χρόνια. Το 1966 ίδρυσε το θερινό θέατρο Όρβο επί της οδού Μαυρομματαίων (πρώην Ν. Χατζίσκου), δίνοντας στο χώρο τη μορφή μικρού αρχαίου θεάτρου. Το 1971 το δικτατορικό καθεστώς της αφαίρεσε την άδεια του θεάτρου. Μετά την απώλεια και του χειμερινού το 1994 προσανατολίστηκε στην ίδρυση ενός μικρού άλλου επί της οδού Κυψέλης. Μεταφράστρια θεατρικών έργων σε συνεργασία με το σύζυγό της, παιδαγωγό και λόγιο, Νικόλαο Αλβέρτη. Δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αθηνών Γ. Μπέλλου (1977-1988). Πρώτος της σύζυγος ήταν ο θεατρ. επιχειρηματίας Γρηγόρης Κατσάνης.
Φιλμογραφία
Οι κολασμένοι (1953) 
Δολάρια και όνειρα (1956)
Οι δοσατζήδες/ Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι(1959) [Άννα]

1 σχόλιο:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

κάνεις πολύ καλή δουλειά...

καλο Πάσχα!