ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Περικλής Χριστοφορίδης
Ο Περικλής Χριστοφορίδης ήταν κωμικός ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1907. Η θητεία του στις σκοτεινές αίθουσες υπήρξε από της μακροβιότερες, από το 1929 μέχρι και το 1979, συμμετέχοντας σε ταινίες όπως η «Μπόρα» του Δημήτρη Γαζιάδη και το «Ταξίδι του Μέλιτος» του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Ο παππούς και ο πατέρας του υπήρξαν επίσης ηθοποιοί όπως και η αδερφή του Στέλλα, που ήταν από τις πρώτες που έκανε κινηματογράφο με την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1950).
Ο Περικλής Χριστοφορίδης πέθανε στην Θεσσαλονίκη το 1983 και κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας.
Φιλμογραφία 
Αστερισμός της Παρθένου (1973)[Δήμαρχος]
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1973)[Λέων]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Η Ρένα είναι οφ σάιντ (1972)[πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου]
Η ζαβολιάρα (1971)[Φωτεινός]
Κάτω οι άντρες (1971)[Πελοπίδας]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)[Καρολίδης]
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Η τύχη μου τρελλάθηκε (1970)[Μιχάλης Δέτσικας]
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ο απίθανος (1970)[Απόστολος Χατζηλαζάρου]
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Όταν ήμουν 16 χρονών (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Η ώρα της αλήθειας (1969)[Διοικητής αστυνομικού τμήματος Ναυπλίου]
Θου Βου φαλακρός πράκτωρ (1969)[διευθυντής σχολής]
Ξύπνα Βασίλη (1969)[Νίκος, εισαγωγέας
Ο φακίρης Σταμάτης Κόκορας (1969)
Προκόπης ο απρόκοπος (1969)
Ραντεβού με μια άγνωστη (1969)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968)
Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968)[Καψοκέφαλος]
Δόκτωρ Ζιβέγγος (1968)[πατέρας]
Η ζηλιάρα (1968)[διευθυντής]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)[Πετρωνάς]
Ξεριζωμένη γενιά (1968)[Τσερέπης]
Ο μαχαραγιάς (1968)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Ο Μικές παντρεύεται (1968)[Περικλής Μπουλντόζας]
Ο μπούφος (1968)[Θέμος]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)[Κανακάρης]
Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)
Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο (1968)[υπάλληλος εφορίας]
Ο φιγουρατζής (1968)
Ο ψεύτης (1968)[Κίμων Σωτήρογλου]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968)
Τρελός παλαβός Βέγγος (1968)
Τα ξένα χέρια είναι πικρά (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)[διευθυντής δισκογραφικής εταιρίας]
Ανακατωσούρας (1967)[διευθυντής περιπτέρου της ΔΕΘ]
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)[υπάλληλος γραφείου]
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)[διευθυντής σχολής]
Γαμπρός απ' το Λονδίνο (1967)[Περικλής Δημητρακόπουλος, αφεντικό Βουτσά]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)[Κώστας Καραμήτρος]
Η κοροϊδάρα (1967)[Τέλης Μπίρκας]
Ο μόδιστρος (1967)[Γιάννης Πασσαλής]
Ο χαζομπαμπάς (1967)[Σωτήρης]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)[Χαράλαμπος]
Το πλοίο της χαράς (1967)[Γαρύφαλλος]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)
Ευτυχώς τρελάθηκα (1966)[Ανάργυρος]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)[Ανρί (Ανδρέας) Διαμαντάρας]
Μεγάλη μου αγάπη (1966)
Ότι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)[μπάρμαν]
Φως νερό τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)[πελάτης κτηματομεσιτικού γραφείου]
Εξιλέωσις (1965)[Μανόλης Πετρόπουλος]
Ο νικητής (1965)[Γεράσιμος Μαρκαντώνης]
Αφήστε με να ζήσω (1965)
Κορίτσια για φίλημα (1965)[Γιώργος Ελευθερίου]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)[Περικλής]
Τρεις καρδιές ένας χτύπος (1965)
Άλλος για το εκατομμύριο (1964)[Καρπίδης]
Αν έχεις τύχη (1964)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Δεσποινίς Διευθυντής (1964)[καθηγητής Γεωργιάδης, διευθυντής οικοδομικής εταιρίας]
Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
Κάτι να καίει (1964)[Νικολαΐδης]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[διευθυντής ξενοδοχείου
Ο καταφερτζής (1964)[διευθυντής τουριστικού γραφείου
Οι κληρονόμοι (1964)... Περικλής Ζουμπούρδογλου]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)[Βασίλης Οικονομόπουλος]
Κορίτσια για φίλημα (1964)
Το δόλωμα (1964)[Καραστεφάνου]
Για λίγη στοργή (1963)
Ένα κορίτσι για δυο (1963)[Ηλίας Αρχοντόπουλος]
Κάτι να καίει (1963)
Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Αμαρτωλές (1962)[Τίμος Ανδρέου-πελάτης μαντάμ Ρίτας] 
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Ευτυχώς τρελάθηκα (1962)
Η κυρία του κυρίου (1962)[Φίλιππας]
Η νύφη το 'σκασε (1962)[Βαγγέλης Δημητρίου]
Κατηγορούμενος ο Έρως (1962)
Νόμος 4.000 (1962)[καθηγητής γυμνασίου]
Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962)[Φαίδων
Οι επικίνδυνοι (1962)
Ο Δήμος απ' τα Τρίκαλα (1962)[Μιλτιάδης Καραπετρόπουλος]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)[Αγησίλαος]
Καπετάνιος για κλάματα (1961)
Κατήφορος (1961)[Φίλιππας Κυριαζόπουλος
Κατηγορούμενος ο έρως (1961)
Ο καλός μας άγγελος (1961)[Ευτύχιος Κλαράς]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)[Πρόεδρος της Κω]
Το παιδί της πιάτσας (1961)[θείος του Μίμη]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)[Σπύρος]
Μανταλένα (1960)[Χαρίσης]
Οι εννιακόσιοι της Μαρίνας (1960)[Δαμαλάς]
Το κλοτσοσκούφι (1960)[γκαρσόνι
Το μεγάλο κόλπο (1960)
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[Λάκης-Μανώλης Μαμόπουλος]
Νταντά με το ζόρι (1959)[Αντώνης Ρόκος]
Η κυρά μας η μαμή (1958)[διευθυντής ταχυδρομείου]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [Γιάννης Παπαδόπουλος]
Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)[Υπουργός Εθνικής Αποκαταστάσεως]
Μια ζωή την έχουμε (1958)[Μανώλης]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)[γιατρός]
Μεγαλοκαρχαρίας (1957)
Η άγνωστος (1956)
Η θυσία της μάνας (1956)[Ντάλας]
Η καφετζού (1956)[Ανδρέας Γιαβάσης]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
Ο γρουσούζης (1952)
Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν (1951)
Χαμένοι άγγελοι (1948)
Μαρίνα (1947)[Σάλιαγκας]
Η θύελλα πέρασε (1943)
Αγνούλα (1939)
Η μπόρα (1929)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: