ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αντώνης
Παπαδόπουλος
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1932 και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου 1983. Διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ζαννίνο και ήταν θείος του γνωστού τραγουδιστή Χρήστου Θηβαίου. Δυο χρόνια πριν το θάνατό του, γεννήθηκε η κόρη του.
Χαρακτηριστικότατη “φιγούρα” του Ελληνικού κινηματογράφου, από τα τέλη της δεκαετίας του 60 έως τα τέλη της δεκαετίας του 70. Ταλαντούχος, χαρισματικός κωμικός με αστείρευτο χιούμορ. Ενσάρκωνε, συνήθως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο. Είχε χαρακτηριστική φωνή, κωμική φιγούρα και γκριμάτσα, που από μόνες τους σε προδιέθεταν να γελάσεις.
Αξέχαστες παραμένουν οι ταινίες που πρωταγωνίστησε με τον Θανάση Βέγγο, ιδιαίτερα στη σειρά των σουρεαλιστικών κωμωδιών του πράκτορα Θου Βου (“μυστικός” πράκτορας), ως βοηθός του πράκτορα (Θανάσης Βέγγος), αλλά και σε πολλές άλλες. Πρωταγωνίστησε επίσης σε αρκετές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 80, όπως στην ταινία “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα”, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και οι ταινίες αυτές (αρχές δεκαετίας του 80) δέχθηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς, ως μειωμένης αισθητικής ταινίες.
Ελάχιστες αναφορές στον άνθρωπο - ηθοποιό "Αντώνη Παπαδόπουλο" από την Ελληνική τηλεόραση, ενδεχομένως χωρίς κανένα αξιόλογο αφιέρωμα, παρότι οι ταινίες που συμμετείχε προβάλλονται και σκορπούν άφθονο γέλιο, σχεδόν κάθε εβδομάδα από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό. Ξεχασμένος μάλλον και από συναδέλφους και συγγενείς, εκ των οποίων (συναδέλφων) κάποιοι είναι εν ζωή, αφού ούτε στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει κάποιες πηγές με διάφορες πτυχές για τη ζωή του.
Πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 51 ετών. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο. Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Ζωή Μυρίτη. 
Φιλμογραφία 
Ακτύπητα καμάκια! (1983)
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)... Αμάραντος
Τα σαΐνια (1982) .... Μπουρμπούλης
Τα καμάκια (1981)... Ζαχαρίας
Κορόιδο Ρωμιέ (1981)... Σιδέρης
Η νονά (1981) .... Ανάργυρος Τουλουμπάκης
Ο τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)... εξωγήινος πιλότος
Ο Κώτσος στην EOK (1980)
Ο κύριος Εξουσίας (1980) .... Αγησίλαος
Ο παρθενοκυνηγός (1980) .... Τραμουντάνας
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980) .... Βασίλης
Οι φανταρίνες (1979)... στρατιώτης
Μονά, ζυγά δικά μου (1979)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)... Κλεόβουλος
Ο φαλακρός μαθητής (1979)... χαρτοπαίκτης
Από πού πάνε για τη χαβούζα (1978)... Πολύδωρος
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) .... Ζαχαρίας Ζεβεδαίος
Ο τσαρλατάνος (1973)... υπάλληλος διαφημίστικής εταιρίας
Πώς καταντήσαμε, Σωτήρη (1972) .... Κίτσος
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) .... Τρύφων Μπουμπουκίδης
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972)... Πασχάλης
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) .... Μπόμπος
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)... Μενέλαος (Μένιος)
Θανάση, πάρε το όπλο σου (1972) .... Θόδωρος
Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971) Χανς, γερμανός δεκανέας
Καυτά... ψυχρά κι ανάποδα (1971) .... Ρούλης
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Ο Νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)... Θόδωρος
Η ταξιτζού (1970)
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)... Λέανδρος
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969)... περιπτεράς
Ο παραμυθάς (1969)
Κακός, ψυχρός κι ανάποδος (1969)... κινηματογραφιστής
Γαμπρός απ' τη Γαστούνη (1969) .... Παρμενίων
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις Γης Μαδιάμ (1969) .... MAP 031
Ο Μικές παντρεύεται (1968) .... Σερβιτόρος
Ο πεθερόπληκτος (1968) .... τρελός, παριστάνοντας τον Χίτλερ
Η ζηλιάρα (1968)... κοσμηματοπώλης
Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968) .... Θοδωράκης
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) .... Βαγγέλης Καραουλάκης
Μάρθα (1967) .... Αίας
Ο αχόρταγος (1967)... Φρανσουά
Νυμφίος ανύμφεφτος... (1967)...φορτηγατζής
Γαμπρός από το Λονδίνο (1967) .... καραμούζας, ενοχλητικός πελάτης
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)... Ασημάκης Χρυσός
Μίνι φούστα και καράτε(1967)... ταξιτζής
Βοήθεια!... O Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) .... MAP 031
Η αδελφή μου θέλει ξύλο(1966)ενοχλητικός άνεργος, που ψάχνει για δουλειά
Φίφης, ο αχτύπητος (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)... Παντελής
Ο τετραπέρατος (1966)... ενωματάρχης
Μας κλέψανε την Γκόλφω (1961)
Λάθος στον έρωτα (1961)... γκαρσόνι, καφενείου
Σειρές που έχει παίξει
Η Θέμις έχει νεύρα 1976 ΕΡΤ
Ιστορία γραμμένη με νότες 1983 ΕΡΤ
Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός 1972 ΕΙΡΤ
Ο ταξιτζής: Ο... κανένας 1979 ΥΕΝΕΔ
Το περίπτερο 1971 ΥΕΝΕΔ
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: