ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αντώνης
Παπαδόπουλος
Ο Χαρακτηριστική “φιγούρα” του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου του 1932 και μεγάλωσε στην περιοχή Βουλγάρικη Εκκλησιά (γνωστή σήμερα ως Βαρδάρης). Καταγόταν από οικογένεια «μπουλουξήδων». Οι γονείς του, Φωφώ και Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν περιοδεύουσα σκηνή με την επωνυμία Άρμα Θέσπιδος και περιφέρονταν για πολλά χρόνια στην επαρχία. Τα παιδιά τους ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση… Ο Αντώνης ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία μόλις πέντε ετών! Χρόνια αργότερα, όταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα, άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος σε διάφορες ταινίες του ανερχόμενου τότε ελληνικού κινηματογράφου. Αρχικά, η συμμετοχή του περιοριζόταν σε μερικές μόνο λέξεις, σταδιακά όμως οι ατάκες του άρχισαν να πληθαίνουν, μέχρι που πήρε και τον πρώτο του ρόλο. Ο Μπόμπος, με το χαρακτηριστικό δήθεν κλάμα του, είναι ο ρόλος με τον οποίο ταυτίστηκε, ενώ αξέχαστες παραμένουν οι ταινίες που πρωταγωνίστησε με τον Θανάση Βέγγο, ιδιαίτερα στη σειρά των σουρεαλιστικών κωμωδιών του πράκτορα Θου Βου, ως βοηθός του. Περισσότερο δραματικοί ήταν οι ρόλοι του στις ταινίες Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση (1971) του Ντίνου Κατσουρίδη και Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976). Πρωταγωνίστησε, επίσης, σε αρκετές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όπως στη Ρόδα, τσάντα και κοπάνα του Όμηρου Ευστρατιάδη, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και οι ταινίες αυτές δέχθηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς, ως μειωμένης αισθητικής. Πέθανε στις 9 Οκτωβρίου του 1983, σε ηλικία 51 ετών, από καρκίνο. Μόλις δύο χρόνια νωρίτερα είχε έρθει στον κόσμο η κόρη του, την οποία απέκτησε με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη. Ήταν αδελφός της ηθοποιού Μαίρης Θηβαίου και θείος του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.
Φιλμογραφία 
Ακτύπητα καμάκια! (1983)
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)[Αμάραντος]
Τα σαΐνια (1982) [Μπουρμπούλης]
Τα καμάκια (1981)[Ζαχαρίας]
Κορόιδο Ρωμιέ (1981)[Σιδέρης]
Η νονά (1981) [Ανάργυρος Τουλουμπάκης]
Ο τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)[εξωγήινος πιλότος]
Ο Κώτσος στην EOK (1980)
Ο κύριος εξουσίας (1980) [Αγησίλαος]
Ο παρθενοκυνηγός (1980) [Τραμουντάνας]
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980) [Βασίλης]
Οι φανταρίνες (1979)[στρατιώτης]
Μονά, ζυγά δικά μου (1979)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)[Κλεόβουλος]
Ο φαλακρός μαθητής (1979)[χαρτοπαίκτης]
Από πού πάνε για τη χαβούζα (1978)[Πολύδωρος]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Ζαχαρίας Ζεβεδαίος]
Ο τσαρλατάνος (1973)... υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας
Πώς καταντήσαμε, Σωτήρη (1972) [Κίτσος]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Τρύφων Μπουμπουκίδης]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972)[Πασχάλης]
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) [Μπόμπος]
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)[Μενέλαος (Μένιος)]
Θανάση, πάρε το όπλο σου (1972) [Θόδωρος]
Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)[Χανς, Γερμανός Δεκανέας]
Καυτά... ψυχρά κι ανάποδα (1971) [Ρούλης]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)[Θόδωρος]
Η ταξιτζού (1970)
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)[Λέανδρος]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969)[περιπτεράς]
Ο παραμυθάς (1969)
Κακός, ψυχρός κι ανάποδος (1969)[κινηματογραφιστής]
Γαμπρός απ' τη Γαστούνη (1969) [Παρμενίων]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις Γης Μαδιάμ (1969) [MAP 031]
Ο Μικές παντρεύεται (1968) [σερβιτόρος]
Ο πεθερόπληκτος (1968) [τρελός, παριστάνοντας τον Χίτλερ]
Η ζηλιάρα (1968)[κοσμηματοπώλης]
Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968) [Θοδωράκης]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Βαγγέλης Καραουλάκης]
Μάρθα (1967) [Αίας]
Ο αχόρταγος (1967)[Φρανσουά]
Νυμφίος ανύμφευτος... (1967)[φορτηγατζής]
Γαμπρός από το Λονδίνο (1967) [καραμούζας, ενοχλητικός πελάτης]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)[Ασημάκης Χρυσός]
Μίνι φούστα και καράτε(1967)[ταξιτζής]
Βοήθεια!... O Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)[MAΡ 031]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο(1966)[ενοχλητικός άνεργος, που ψάχνει για δουλειά]
Φίφης, ο αχτύπητος (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)[Παντελής]
Ο τετραπέρατος (1966)[ενωματάρχης]
Μας κλέψανε την Γκόλφω (1961)
Λάθος στον έρωτα (1961)[γκαρσόνι]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)[αστυνομικός]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: