ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΤΟΥΛΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Τούλα Σταθοπούλου
Η Τούλα Σταθοπούλου (1932 - 19 Ιουλίου 2006) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Στον κινηματογράφο, πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση», το 1970, σε ηλικία 38 ετών. Για το ρόλο της στην ταινία, απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς.  Mετά την «Αναπαράσταση», εμφανίστηκε στην «Τιμή της αγάπης» της Τώνιας Μαρκετάκη το 1984 και στα «Παιδιά του Κρόνου» των Γ. Κόρα - Xρ. Βούπουρα. Η Σταθοπούλου διακρίθηκε και πάλι με βραβείο Β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Λιποτάκτης» (1988) των ίδιων δημιουργών.  Έπαιξε και σε άλλες κινηματογραφικές ταινίες ("Τα παιδιά του Κρόνου", "Τοπίο στην ομίχλη", "Το λιβάδι που δακρύζει"), σε μια τηλεοπτική σειρά (1987, "Μπουρίνι", ΕΤ1) και στο θέατρο, όπως στην παράσταση του Εθνικού «Αόρατος θίασος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Φιλμογραφία
Αναπαράσταση (1970) [Ελένη Γούση]
Μέρες του '36 (1972) [πόρνη]
Ο Μεγαλέξανδρος  (1980)
Η τιμή της αγάπης (1984) [Επιστήμη Τρίκουλου]
Τα Παιδιά του Κρόνου (1985)
Τοπίο στην ομίχλη (1988) [γυναίκα στο τμήμα]
Λιποτακτης (1988)
Η φόνισσα (1993) [Φραγκογιαννού]
Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει (2003)
Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει  (2004)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: