ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΛΙΝΑ ΚΡΑΣΣΑ


Λίνα Κρασσά
Γεννήθηκε 1934 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χορό στις σχολές Λεωνίδα Βακούλη και Γιάννη Μέτση. Δίδαξε ορθοφωνία και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1960-1977) και του Εθνικού Ωδείου (1981-1982). Μετά την απομάκρυνσή της από το θέατρο αφοσιώθηκε στη μελέτη της γιόγκα και σε συγγραφική εργασία σχετική με την πλατωνική και τη θιβετιανή φιλοσοφία. Ίδρυσε σχετική ακαδημία, όπου διδάσκει. Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Γρηγόρη Βαφιά. 
Φιλμογραφία
Καταδικασμένη και από το παιδί της (1955)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)
Η λίμνη των στεναγμών / Η κυρα Φροσύνη και ο Αλή πασάς (1959)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [επιβάτις πλοίου]
Αδυναμίες (1969)ΩΣ ΛΙΝΑ ΒΑΦΙΑ
Η κόρη του ήλιου (1971)
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975)
Η βαλίτσα του παπά (1978)
Πέστα χρυσόστομε (1983)
Το παίζω... και πολύ άντρας! (1983)
Χίλια κυβικά τρέλλα (1983)

1 σχόλιο:

Κλινοσοφιστής είπε...

Δὲν ξέρω ποῦ βρίσκεται καὶ τί κάνει (εὔχομαι νὰ εἶναι καλά),
ἡ Λίνα, μαζὺ μὲ τὸν Γρηγόρη Βαφειᾶ, μὲ φρόντιζαν μὲ τὸ παραπάνω στὴν Σχολή τους.
Καταχρηστικῶς περισσότερο ἀπ' ὅλους τοὺς ἄλλους.
Τῆς πήγαινα κι' ἐγὼ γαλλικὰ περιοδικὰ...μὲ κεντήματα, γιατί ἔκανε καὶ ἐργόχειρα.
Μοῦ ἦταν ἰδιαίτερα συμπαθής σὰν ἄνθρωπος.
Χαιρετίσματα.
~ Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.