ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΣΣΑΛΑΣ


Γρηγόρης Κωνσταντή Μασσαλάς
Συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1931 στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων. Το 1958 αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και το 1961 τελείωσε τη σχολή του Πέλου ΚατσέληΤο 1963 ίδρυσε το Παιδαγωγικό Θέατρο και το 1973 τη Δωδωναία Σκηνή (η δραματική σχολή της οποίας εγκαινιάστηκε το 1975). Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Χριστιανικού Θεάτρου (1971-1972). Το 1988 δημιούργησε το Θέατρο 44, όπου στεγάστηκε η Δωδωναία Σκηνή. Σκηνοθέτησε πολυάριθμα θεατρικά έργα, συνεργαζόμενος με διάφορες θεατρικές ομάδες, ιδιαίτερα με τον Καλλιτεχνικό Όμιλο της Σχολής Χατζηδάκη. Η σκηνοθετική του δραστηριότητα αναπτύχθηκε και σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το 1962-1968 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δίδαξε υποκριτική και αγωγή του λόγου στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου (και Διευθυντής Σπουδών) και υποκριτική και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών. Σύζυγος της ηθοποιού  Θεανώς Ιωαννίδου. Πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και κηδεύτηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων.
Φιλμογραφία
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)[επιβάτης λεοφωρείου]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Κιέριον (1968)
Όλγα αγάπη μου (1968)
Η οργή του αδικημένου (1969)
Ο Άγιος Νεκτάριος (1969)
Τα παιδιά του λιμανιού (1969)
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [λοχαγός Γκαϊτάνωφ]
Ο δοσίλογος (1970)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Δώστε τα χέρια (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972)
Σουλιώτες (1972)
Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973) [Αποστολίδης]
Σατανικές ερωμένες (1974)
Η αυλή με τα σκουπίδια (1994)
Ευγένιος... αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997) [στρατηγός Περικλής Τζώρας]

1 σχόλιο:

tasos katsikas είπε...

Δάσκαλος - με όλα κεφαλαία - με διάχυτο πάθος και ήθος !