ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


Μιχάλης Παπαδάκης
Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1907 και σπούδασε στην "Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου". Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο Κοτοπούλη το 1925 και την ίδια χρονιά γράφτηκε μέλος του ΣΕΗ. Συνεργάστηκε στη συνέχεια με θιάσους όπως του Αιμ. Βεάκη, του Εθνικού θεάτρου, της Αλίκης-Κώστα Μουσούρη, του Βασ. Αργυρόπουλου και από το 1947 απετέλεσε μόνιμο μέλος του θιάσου Βασ. Λογοθετίδη τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Όταν αργότερα εγκατέλειψε τη σκηνή, εργάστηκε ως διαχειριστής και διοικητικός υπάλληλος σε διάφορους θιάσους. Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού Άννας Ρούσσου. Πέθανε το 1978.
Φιλμογραφία 
Χαμένοι άγγελοι (1948) [δικηγόρος υπεράσπισης] 
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952)  [Κώστας, υπάλληλος]
Δεσποινίς ετών 39 (1953) [εφοριακός]
Σάντα Τσικίτα (1953) [φωτογράφος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)  [φαρμακοποιός]
Ένας ήρως με παντούφλες (1958)  [σκακιστής στο καφενείο]
Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1961)  [Κος Μαγγίνας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: