ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Ζωζώ Σαπουντζάκη
Η Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη (Θεσσαλονίκη 27 Μαΐου 1933-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και show woman. Από πατέρα Κωνσταντινουπολίτη και μητέρα Σμυρνιά. Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω. Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από 'κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η βασίλισσα της νύχτας». Έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Παντρεύτηκε 2 φορές χωρίς να κάνει παιδιά. Με το δεύτερο της σύζυγο Ανδρέα έμειναν μαζί 23 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Γράφηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1948. 
Φιλμογραφία
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)
Ο λεφτάς (1958)
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Τζιλ Λομπάρ]
Ο άσωτος (1963) [Τζένη]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Μάρλεν Παπά]
Ο ψεύτης (1968) [Τζούλια Μπέλα] 
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Μαριάννα]
Το... θύμα (1969) [Ευλαμπία (Μπέλα Μπούλα)]
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Τζούλια Μάρα] 
Ο Πατούχας (1972) [Ζερβούδαινα]
Εθνική παπάδων (1984) [Γεωργία]
Πόντιοι new generation - Νέων γενεάν (2011) [ηγουμένη]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: