ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ

Κώστας Αρζόγλου
Ο Κώστας Αρζόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός.
Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1969. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει εργαστεί και ως οικοδόμος, μεταφραστής, έμπορος και στατιστικολόγος, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Ελεύθερου Θεάτρου το 1970. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις στο Άλσος Παγκρατίου, ενώ συνεργάστηκε με τους θιάσους της Έλλης Λαμπέτη, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, του Αλέκου Αλεξανδράκη κ.ά. Στον κινηματογράφο, συνεργάστηκε με τη Μελίνα Μερκούρη και την Έλεν Μπέρνστιν.
Το 1984 ιδρύει τη δική του θεατρική ομάδα, το "Αεικίνητο".
Στις 15 Αυγούστου του 1987 παντρεύτηκε την Έλενα Ακρίτα. Το 1993 απέκτησαν το γιο τους, Παύλο, νονά του οποίου ήταν η ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη, και πήραν διαζύγιο το 1996.( Έχει κάνει 4 γάμους και έχει πάρει 4 διαζύγια. Πρώτος γάμος με την ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου, δεύτερος με την επίσης ηθοποιό Βέρα Κρούσκα, τρίτος με την Έλενα Ακρίτα με την οποία απέκτησαν και το γιο τους και τέταρτος με τη Χαρά Αρζόγλου επίσης ηθοποιός - επίσης είχε σχέση με τη Βελγίδα Εστέλ-Μαριόν και απέκτησε δυο κόρες) . Κατοικεί στην Πετρούπολη, όπου είναι δημοτικός σύμβουλος κι έχει αναλάβει το Φεστιβάλ Πέτρας.
Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, περίοδο κατά την οποία κατηγορήθηκε για κακοδιαχείριση των οικονομικών του θεάτρου μαζί με οκτώ πρώην μέλη των διοικήσεων.
Έχει παίξει σε πολυάριθμα θεατρικά έργα, ενώ επίσης τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία επίσης πολλών θεατρικών παραστάσεων. Το 2007, συμμετείχε ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα "Dream Show" του Alpha TV.
Φιλμογραφία
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973) [Χρήστος Χριστοφορίδης]
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [ερωτώμενος στο δρόμο]
Κραυγή γυναικών  (1978) [μελετητής της Βίβλου]
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [δημοσιογράφος Γιώργος]
Ο καιρός των Ελλήνων (1981)
Όστρια - Το τέλος του παιχνιδιού (1984) [Άρης]
Η τιμή της αγάπης (1984)
Νοκ άουτ (1986) [Κώστας]
Οι αριθμημένοι (1998) [Αλέξης Γιώτης]
Να μ`αγαπάς  (2003) [συνεντευξιαστής]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Μυρτώ είπε...

Έχει κάνει 4 γάμους και έχει πάρει 4 διαζύγια.Πρώτος γάμος με την ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου,δεύτερος με την επίσης ηθοποιό Βέρα Κρούσκα,τρίτος με την Έλενα Ακρίτα με την οποία απέκτησαν κ το γιο τους και τέταρτος με τη Χαρά Αρζόγλου,επίσης ηθοποιός.