ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Γιάννης Βογιατζής
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1934. Ξεκίνησε να τραγουδά , από πολύ νεαρός, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ενώ , απ'τις αρχές της δεκαετίας του '60, πέρασε και στη δισκογραφία, γνωρίζοντας αμέσως την επιτυχία. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε ως 
καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε δυο φορές, με το 1ο βραβείο, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι "Πέταξε ένα πουλί" (των Κ.Κλάββα και Αλ.Σακελλάριου) και το 1970 με το τραγούδι "Αδέρφια μου αλήτες πουλιά" (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου). Συνεργάστηκε δισκογραφικά με τους γνωστότερους δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού , κι όχι μόνο, ερμηνεύοντας τραγούδια των :Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση, Αργύρη Κουνάδη, Γεράσιμου Λαβράνου, Τόλη Βοσκόπουλου κ.α.) σε στίχους των Νίκου Γκάτσου, Αλέκου Σακελλάριου, Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργου Οικονομίδη, Θάνου Σοφού, Ηλία Λυμπερόπουλου (κ.α.) Τα περισσότερα από τα τραγούδια του έγιναν πασίγνωστα. Αναφέρουμε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: "Ένας ουρανός μ'αστέρια", "Η πρώτη μας νύχτα", "Σου τό'πα μια", "Σ'αγαπώ σ'όλες τις γλώσσες" , "Αδέρφια μου αλήτες πουλιά", "Ξέρω κάποιο στενό", "Ζήσε το σήμερα", "Φωκίωνος Νέγρη", "Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά", "Νύχτα καλοκαιριού", "Μορφονιά", "Θέλω κοντά σου να μείνω" κ.α. Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού.Η ωραία γλυκιά φωνή του, ερμηνευτική του εκφραστικότητα κι η θαυμάσια σκηνική του παρουσία, του είχαν εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο". Ήταν εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή. Πέθανε στις 15 Μαίου 2023.
Φιλμογραφία
Ρένα τα ρέστα σου (1985)
Κίσος μίνι και σουβλάκι (1968)
Πράκτωρ Κίτσος καλέι Γαστούνη (1967)
Μίνι φούστα και καράτε (1967) [Άρης
]
5.000 ψέμματα (1966)
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Γιάννης Φωτίου]
Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος (1966)
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966)
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Ζωή γεμάτη πόνο (1964)
Εμείς τα μπατιράκια (1963)
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (1963)
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962)
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962)
Όταν λείπη η γάτα! (1962) [Τέλης Στεφανής]
Αγαπούλα μου (1960)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ γιάννη με το ταλέντο σου με έκανες να ξεχνάω τον πόνο μου και το μινι και σουβλακια του 1968 έχει και εσένα μέσα μαζί και με άλλους υπέροχους ανθρώπους

Unknown είπε...

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.