ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Χρήστος Πολίτης
Ο Χρήστος (Χρίστος) Πολίτης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Δεκέμβρη του 1942 (άλλη πηγή αναφέρει το 1943). Το πραγματικό του όνομα είναι Χρ. Πιατουλάκης. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. 
Εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κινηματογράφο το 1969 με τη ταινία "Άγιος Νεκτάριος - Ο προστάτης των φτωχών". Καθιερώνεται αμέσως σαν ένας από τους σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Ανέπτυξε σημαντική θεατρική δραστηριότητα ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ. Συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Ο περισσότερος κόσμος τον θυμάται ως "Γιάγκο Δράκο" στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η ΛΑΜΨΗ", η οποία προβαλλόταν για 15 ολόκληρα χρόνια από τη συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1.
Φιλμογραφία
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Ο γιος μου ο Στέφανος (1974) [Στέφανος Σαλβάνης]
Αστερισμός της Παρθένου (1973) [Νίκος]
Σουλιώτες (1972) [Βασίλης Τότας]
Ως την τελευταία στιγμή (1972) [Αλέκος Καλλέργης]
28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) [Στέλιος]

Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971) [Δημήτριος Υψηλάντης]
Δώστε τα χέρια (1971) [Γιώργος Δουμάκης]
Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971) [Αλέξανδρος Κομνηνός]
Ολοκαύτωμα (1971) [Walter Rimann]
Ο τελευταίος των Κομιτατζήδων (1970) [Γρηγόρης ....Ιβάν Σιμεόνοφ]
Στη μάχη της Κρήτης (1970) [Νικηφόρος Καλλέργης]
ΟΧΙ (1969) [Χέρμαν φον Σβάιτσερ]
Το κορίτσι του 17 (1969)
Ο Άγιος Νεκτάριος (1969) [Άγιος Νεκτάριος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: