ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΟΣ

Γιώργος Σίσκος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Τελείωσε το Αθηναϊκό Κολέγιο Ηλιουπόλεως και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1967. Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα τον χειμώνα του 1970, στο Πειραματικό Θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το έργο του Αχιλλέα Τσουράκη ¨Εγώ και ο εαυτός μου¨ και το ίδιο καλοκαίρι έλαβε μέρος στους ¨Όρνιθες¨ του Αριστοφάνη του Θεάτρου Τέχνης, σε διδασκαλία του Κάρολου Κουν. Στην 30χρονη θητεία του στο Θέατρο συνεργάστηκε με τους θιάσους «Καρέζη – Καζάκου», «Μυράτ – Ζουμπουλάκη», «Αναλυτή – Ρηγόπουλου», «Βουτσά – Κοντού», Ζωής Λάσκαρη κ.λπ. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (1995-2002/2005-2007), του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας – Φεστιβάλ Φιλλίπων – Θάσου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας (2004-2006). Πήρε μέρος σε πλήθος παραστάσεων, με έργα των παρακάτων συγγραφέων:Αισχύλος – Σοφοκλής – Ευριπίδης – Αριστοφάνης – Μπρεχτ – Πάμπλο – Νερούντα – Πιραντέλο – Φελισιέ Μαρσώ – Σώμερσετ Μωμ – Γιώργου Ρούσσου – Σακελάριου – Ψάθα και άλλων.
Έδωσε παραστάσεις, συμμετέχοντας στο θιασαρχικό σχήμα στα Θέατρα Ακάδημος, Αναλυτή, Αθηνών, Λουζιτάνια, Φλωρίντα, Μουσούρη, Μετροπόλιταν, Μινώα, Όρβο κλπ. και περιόδευσε με μεγάλους και προσωπικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα.
Σκηνοθέτησε

1. Το σπίτι της Ευτυχίας του Φελισιέ Μαρσώ
2. Το μελτεμάκι του Χόρν
3. Τμήμα Ηθών των Καμπάνη – Μακρίδη
4. Τρισεύγενη του Παλαμά
5. Ιππείς του Αριστοφάνη
6. Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα του Πιραντέλο
7. Μανώλης του Γιώργου Νεόφυτου
8. Ζητείται ψεύτης του Ψαθά
9. Νταντάδες του Σκούρτη
10. Εμμανουήλ Παππάς του Καφτατζή
11. Πίτερ Παν του Τζέημς Μπάρν
12. Ποντικοπαγίδα Αγκάθα Κρίστι
13. Σωκράτης-Φως και Αέρας του Θωμόπουλου
14. Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός των Ρέππα – Παπαθανασίου
Υπήρξε θεατρικός παραγωγός των παραστάσεων:
1. Η γυναίκα μου, ο άνδρας της κι εγώ του Σώμερσετ μώμ
2. Το σπίτι της ευτυχίας του Φελισιέ Μαρσώ
3. Ένοχοι και αθώοι του Εμμανουήλ Ρομπλές
4. Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου της Μέλπω Ζαρόκωστα
5. Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά
Δίδαξε ορθοφωνία και δραματολογία για δύο χρόνια, σε σεμινάρια της ΕΟΚ για τη μετεκπαίδευση ηθοποιών στην αρχαία τραγωδία….
Παράλληλα, με την υπόλοιπη κοινωνικοπολιτική του δραστηριότητα, συμμετείχε 8 χρόνια στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Η. εκ των οποίων τα 4 από αυτά διετέλεσε αντιπρόεδρος.

Φιλμογραφία
Ο χαρτοπαίχτης (1990) [Άρης Μαύρος]
Ο αδέξιος εραστής (1985) [Χρήστος Παντοφλίδης]
Νιάτα στη λάσπη (1984) [Γιώργος Αναγνώστου]
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα!) (1983) [Γιώργος Σταύρου]
Ο άνθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Αριστείδης]
Οι απέναντι (1981)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Ο ποδόγυρος (1980) [Στέφανος Δερμούζος]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Ζαφείρης]
Η Μαρία της σιωπής (1973)
Αιχμάλωτοι της ηδονής (1972)
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)
Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
Υπερήφανοι Αετοί (1971)
Στη μάχη της Κρήτης (1970)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[πελάτης ζαχαροπλαστείου]
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)[αστυνόμος]
Η χαρτοπαίχτρα (1964)[παρέα Βουτσά]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεννηθηκε το 1940.