ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Λάμπρος Κωνσταντάρας
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παρίσι στη θεατρική σχολή του σπουδαίου γάλλου θεατράνθρωπου Λουί Ζουβέ, από την οποία αποφοίτησε το 1933.
Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1937 στη Γαλλία, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο έργο «Τα παράσημα της γριούλας». Ακολούθησαν ρόλοι σε έργα όπως «Το στραβόξυλο», «Ο μισάνθρωπος», «Ο παίχτης», «Η κυρία χωρίς καμέλιες» και «Τα παιδιά του Εδουάρδου», με θιάσους όπως των Μιράντας - Παππά και Μουσούρη - Αρώνη.
Σχημάτισε το δικό του θίασο με τη Μιράντα, την Τζένη Καρέζη, τη Μάρω Κοντού και τον Νίκο Ρίζο, ενώ συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Έλλη Λαμπέτη κ.α.
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως, μέσα από τη μεγάλη οθόνη. Υπήρξε πρωταγωνιστής από την πρώτη κιόλας ταινία του, «Το τραγούδι του χωρισμού» (1940), ενώ κράτησε τους πρώτους ρόλους και σε περίπου 80 ακόμα ταινίες. Ξεχωρίζουν, «Η Λίζα και η Άλλη» (1961), «Η Αλίκη στο ναυτικό» (1961), «Η βίλα των οργίων» (1964), «Η χαρτοπαίχτρα» (1964), «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), «Η γυναίκα μου τρελάθηκε» (1966), «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1966), «Ο γεροντοκόρος» (1967), «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967).
Το 1969 κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Μπλοφατζής» (1969). Η τελευταία του ταινία ήταν «Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ» (1981). Στην τηλεόραση ξεχώρισε με το ρόλο του γυναικοκατακτητή Ζάχου Δόγκανου στο σήριαλ «Εκείνες και εγώ» (1976).
Το πηγαίο ταλέντο του Λάμπρου Κωνσταντάρα διαφαίνεται μέσα από τη μεγάλη γκάμα των ρόλων που ερμήνευσε, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο. Στα πρώτα του βήματα εμφανίστηκε σε δραματικούς ρόλους, ακόμη και ως ζεν-πρεμιέ, ενώ στη συνέχεια ειδικεύτηκε σε πιο κωμικούς, ως φίλος ή πατέρας -καλοσυνάτος, ανοιχτόκαρδος, ακόμη και αυστηρός πότε - πότε γυναικάς και χιουμορίστας.
Η αυλαία της ζωής του έπεσε στις 28 Ιουνίου του 1985.
Φιλμογραφία
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981) [Λάμπρος Κομνηνός]
Ο φαντασμένος (1973) [Μάκης Καρασίνης]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) [Λουκάς Μπόμπολας]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [Λάζαρος Χατζηφλόκας]
Τι 30... τι 40... τι 50...(1972) [Ζάχος Φωκιανός]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Ανδρέας Τεπενδρής]
Ο φαφλατάς (1971) [Δημοσθένης Λαμπρούκος]
Πίσω μου σ' έχω σατανά (1971) [Παύλος Κουντουράς (ή Κουντουράτος)]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971) [Δημήτρης Καράλης]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Πάνος Πάμπανος]
Κρίμα... το μπόι σου (1970) [Μάριος Δεληπέτρου]
Ησαΐα... μη χορεύεις (1969) [Ησαΐας Στεφανάκης]
Ο μπλοφατζής (1969) [Παρασκευάς Καρατζόβαγλου (Τζον Χάλαρης)]
Ο τζαναμπέτης (1969) [Νεόφυτος Φωτεινός]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ανδρέας Γιαμαλής]
Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Τηλέμαχος Καραντάρης]
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Λάμπρος Λαμπρέτας]
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967) [Αγγελής]
Βίβα Ρένα (1967) [Λάμπρος Φωκάς]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Ντίνος Διαμαντίδης]
Ο γεροντοκόρος (1967) [Θανάσης Μπαρούτσος]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Λάμπρος Σκουντρής]
Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967) [Λεωνίδας Πετρόχειλος]
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Αντώνης Παπασταφίδας]
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) [Μάνος]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [Αντώνιος Δέλβης]
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1966) [Γιώργος Αλεξίου]
Τζένη Τζένη (1965) [Μίλτος Κασσανδρής]
Επιστροφή (1965) [θείος Πέτρος]
Υιέ μου... υιέ μου... (1965) [Αντώνης Χατζηλουκάς]
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Ανδρέας Μαυρογιαλούρος]
Η βίλα των οργίων (1964) [Χάρης Ζάβαλος]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [Ανδρέας Οικονομίδης]
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Πίτερ Παπαθεοφιλόπουλος]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Γιάγκος Αγγελής]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Λάζαρος Πεναρής]
Ο Καζανόβας (1963)
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... (1963) [Αντώνης Ζορμπάς]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [πτέραρχος Παπαοικονόμου]
Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963) [Λέων Μαυρογιάννης]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Λάμπρος Πετροβασίλης]
Κατηγορούμενος... ο Ερως (1962) [Αχιλλέας Καρμπαντής]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Δημήτρης]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Μικές (Μιχαήλ) Γαβρήλογλου]
Λάθος στον έρωτα (1961) [Αντώνης Μίχαλος]
Είμαι αθώος (1960) [(ταγματάρχης) Πικάρ]
Ο θρίαμβος (1960)
Ένας δον Ζουάν για κλάματα (1960) [Αλέξης Δεπάστας]
Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Μάνος]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Πέτρος Ράμπος]
Τυφλός άγγελος (1960) [Κώστας]
Αντίο ζωή (1959)
Το παραστράτημα μιας αθώας (1959) [Αλέξης]
Το αγοροκόριτσο (1959) [ο πατέρας]
Ταξίδι με τον έρωτα (1959) [Λάμπρος]
Διακοπές στην Αίγινα (1958) [Τζόνυ]
Δύο αγάπες δύο κόσμοι (1958) [Κώστας Κοσμίδης]
Το τρελλοκόριτσο (1958) [Παπαδόπουλος]
Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957) [Άρης Δερμεζής]
Συγχώρεσέ με παιδί μου (1957)
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957) [Γεώργιος Αρμάος]
Η άγνωστος (1956) [Στέφανος Πετρίδης]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Σπύρος Αργυρίου]
Ούτε γάτα ούτε ζημιά (1954) [Νίκος Κουτρουμπάς]
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953) [Θάνος Βαρλάμος]
Άγγελος με χειροπέδες (1952) [Πέτρος]
Εκείνες που δεν πρέπει ν`αγαπούν (1951) [Γιώργος]
Οι απάχηδες των Αθηνών (1950) [Κώστας "πρίγκηπας"]
Διαγωγή... μηδέν! (1949) [Φώτης]
Άννα Ροδίτη (1948) [Άρης Γαλανός]
Μαρίνα (1947)[Βάσος]
Καταδρομή στο Αιγαίον (1946) [Αλέξης Κομνηνός]
Πρόσωπα λησμονημένα (1946) [Παύλος]
Ραγισμένες καρδιές (1945) [Άλκης]
Η φωνή της καρδιάς (1942)
Το τραγούδι του χωρισμού (1939) [Κωνσταντής]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.pinterest.cl/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: