ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ

Δημήτρης Ζακυνθινός
Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του"Εθνικού Θεάτρου". Αποφοίτησε επίσης από την "Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου". Πρωτοεμφανίζεται το 1965 με τη "Νέα Σκηνή" του Κωστή Λειβαδέα. Ακολουθούν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού - Γ. Κωνσταντίνου - Ν. Ρίζου, τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά. Ξεκινάει την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία "Κάτι κουρασμένα παλικάρια". Έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση. Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές "Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί". Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η.
Φιλμογραφία
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Σιδηρά κυρία (1983)
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ (1981)
Η πολιτσμάνα (1981) [Μάριος Φραγκέτης]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979) [(μοιχός)]
Υπόθεση Πολκ (1978)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [(διευθυντής τράπεζας)]
Βρώμικη παρθένα (1975)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973)
Ο φαντασμένος (1973)
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) [Θεοδόσης]
Η κόρη του ήλιου (1971) 

Οι αμαρτωλοί (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [υπαρχιφύλακας] 

Ο ψεύτης (1968)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966) [Φακελάκης]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=132792233748748&set=a.102595320101773.1073741828.100010539152921&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: