ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΩ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Ηρώ Κυριακάκη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο το 1932. Σπούδασε - στη Σχολή Καρόλου Κούν-σκηνοθεσία και ηθοποιϊα. Την κέρδισε η δεύτερη. Επαιξε κοντά στον Κουν, στο θέατρο, (Θείος Βάνιας), στο «Τελευταίο φθινόπωρο» του Αλέξη Δαμιανού, στο θέατρο και στην ταινία «Κόκκινα φανάρια» - την βλέπουμε συχνά.
Επαιξε ακόμη σε ποιοτικές ταινίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, όπως στα «Παιδιά της Χελιδόνας» (1987) με τους Αλέκο
Αλεξανδράκη, Μαίρη Χρονοπούλου, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Πέρη Μιχαηλίδη, Στέφανο Ληναίο, Σοφία Αλιμπέρτη, Στέλιο Λιωνάκη, Θάνο Γραμμένο, Δημήτρη Πουλικάκο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φαίδρα Νούτσου. Κι ακόμη στο «Ελντοράντο» 1988 και «Νυχτερινό» 1982. Παντρεύτηκε τον Σταύρο Τορνέ που πέθανε το 1988. Πέθανε το 1992.
Φιλμογραφία
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Eldorado (1986)

Τόπος (1985)[Βασιλίκή]
Νυχτερινό (1982)

Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978)
Η διαδικασία (1976)
Η Στεφανία (1966)
Ο παπατρέχας (1966) [Μαρία Λαγού]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Κατερίνα]
Σειρές που έχει παίξει
Γαλήνη 1976 ΕΡΤ
Γιούγκερμαν 1976 ΥΕΝΕΔ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 1975 ΕΙΡΤ
Κοχλίας 1982 ΕΡΤ
Το ουράνιο τόξο 1983 ΕΡΤ
Τοπική εφημερίδα 1984 ΕΡΤ2
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι ΔΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Για να εννοησει κανεις το νοημα της
αγαπης πρεπει να παρακολουθησει τις σκηνες που παιζει με τον ΝΟΤΗ
ΠΕΡΓΙΑΛΗ στην ταινια ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ.
Η ερμηνεια της ΗΡΩΣ ΚΥΡΙΑΚΚΑΚΗ ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!!!!!
Κριμα που δεν την βλεπουμε συχνα.