ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΩ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Ηρώ Κυριακάκη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο το 1932. Σπούδασε - στη Σχολή Καρόλου Κούν-σκηνοθεσία και ηθοποιϊα κι αποφοίτησε το 1961. Την κέρδισε η δεύτερη. Επαιξε κοντά στον Κουν, στο θέατρο, (Θείος Βάνιας), στο «Τελευταίο φθινόπωρο» του Αλέξη Δαμιανού, στο θέατρο και στην ταινία «Κόκκινα φανάρια» - την βλέπουμε συχνά.
Επαιξε ακόμη σε ποιοτικές ταινίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, όπως στα «Παιδιά της Χελιδόνας» (1987) με τους Αλέκο
Αλεξανδράκη, Μαίρη Χρονοπούλου, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Πέρη Μιχαηλίδη, Στέφανο Ληναίο, Σοφία Αλιμπέρτη, Στέλιο Λιωνάκη, Θάνο Γραμμένο, Δημήτρη Πουλικάκο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φαίδρα Νούτσου. Κι ακόμη στο «Ελντοράντο» 1988 και «Νυχτερινό» 1982. Παντρεύτηκε τον Σταύρο Τορνέ που πέθανε το 1988. 
Φιλμογραφία
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Eldorado (1986)

Τόπος (1985)[Βασιλίκή]
Νυχτερινό (1982)

Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978)
Η διαδικασία (1976)
Η Στεφανία (1966)
Ο παπατρέχας (1966) [Μαρία Λαγού]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Κατερίνα]

1 σχόλιο:

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι ΔΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Για να εννοησει κανεις το νοημα της
αγαπης πρεπει να παρακολουθησει τις σκηνες που παιζει με τον ΝΟΤΗ
ΠΕΡΓΙΑΛΗ στην ταινια ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ.
Η ερμηνεια της ΗΡΩΣ ΚΥΡΙΑΚΚΑΚΗ ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!!!!!
Κριμα που δεν την βλεπουμε συχνα.