ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΡΟΣΩ ΚΟΚΚΟΛΑ

Φρόσω Κοκκόλα
Γεννήθηκε στη Σμύρνη στις 6 Φεβρουαρίου 1912 και το 1922  ήρθε στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους σε διάφορα θέατρα ερμηνεύοντας μια μεγάλη γκάμα ρόλων. ήταν επίσης και ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Λαυρέντη Διανέλλου (Παντρεύτηκαν το 1938)  με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Πέθανε στη Νέα Μάκρη, στις 13 Μαίου 1999 σε ηλικία 87 ετών.  
Φιλμογραφία
Εν πλω (1985) [γιαγιά]
Η Μαρία και οι φτερωτές νύχτες (1985)
Στο δρόμο του Θεού (1982)
Εσμέ, η τουρκοπούλα (1974)
Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)
Αννιώ η τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Η άγνωστη της νύχτας (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Σε ικετεύω, αγάπη μου (1970)
Που πας χωρίς αγάπη (1970)
Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδήκηση (1970)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [μάνα Ελένης]
Στον ίσκιο του Θεού (1969)
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Τασία]
Ξεριζωμένη γενιά (1968)
Τα ξένα χέρια είναι πίκρα (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967)
Μεγάλη μου αγάπη (1966) [Ασημίνα]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [μάνα Λενιώς]
Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή (1966)
Οι άγγελοι της αμαρτίας (1966)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [μητέρα Κατίνας]

Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)
Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Aγγελική]
Μια ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)[χωρική που φιλοξένησε το ζεύγος Νίκος-Wandisa]
Ο μισογύνης (1958)

Μαύρη γη (1952)[κυρά Σμαράγδα, μητέρα Μαρίνας και σύζυγος Πέτρακα]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέθανε στις 13/5/1999.

Πηγή:
http://fashionart-lover.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9866.html

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε στις 6/2/1912 στη Σμύρνη και πέθανε στις 13/5/1999. Περισσότερα και φωτός, εδώ: http://www.epirus-ellas.gr/2012/10/blog-post_9834.html.

Δημήτρης Κραουνάκης είπε...

Περισσότερα γι αυτή την μεγάλη καλλιτέχνιδα, την πρώτη πρωταγωνίστρια της "Λαικής σκηνής" του Κάρολου Κουν, την πρώτη ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών στο θέατρο και το ραδιόφωνο, μπορείτε
να δείτε εδώ

https://olympia.gr/2012/10/22/%CF%86-%CF%81-%CE%BF-%CF%83-%CF%89-%CE%BA-%CE%BF-%CE%BA-%CE%BF-%CE%BB-%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%85/