ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Νίκος Ματθαίος
Γεννήθηκε στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας το 1906. Τη δεκαετία του 1920 υπήρξε φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέλαβε τη διεύθυνση της Φοιτητικής Λέσχης και με αυτήν την ιδιότητα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Φοιτητικού Θεάτρου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1933. Έκανε αμέτρητες ραδιοφωνικές εκπομπές. Πέθανε το 1991.
Φιλμογραφία
Αποστολή θανάτου (1968)
Στρατιώτες δίχως στολή
(1960) [Ανέστης]
Ο λεφτάς
(1958) [Κλεομένης Σπαράγγης]
Η μοίρα γράφει την ιστορία
(1957) [Χρήστος Αριβάλδης]
Ο γυναικάς
(1957) [Αντώνης]
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [δικηγόρος Μπουγιουρούκος]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται
(1953) [Σκουράντζος]
Άννα Ροδίτη (1948
) [Γιάννης]
Η φωνή της καρδιάς (1942)

Δεν υπάρχουν σχόλια: