ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΗΚΑΣ

Χριστόφορος Zήκας
Γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1938 . Μεγάλωσε στα Ιωάννινα και από τις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου ακολουθόντας άλλους συμπατριώτες του ήρθε στην Αθήνα . Φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσελη με δάσκαλο το Μάνο Κατρακη και στην ανωτέρα σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυρακου. Ήταν σπουδαστής της δραματικής σχολής όταν πρωτοεμφανίστηκε στο θίασο της περιηγητικής λέσχης με διευθυντή και σκηνοθέτη τον Πελο Κατστελη, που ανέβασε το θεατρικό έργο του Νότη Περγιαλη το «Μεσολόγγι».
Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικός κινηματογράφος, ενώ έγραψε και το σενάριο για κάποιες από αυτές.

Φιλμογραφία
Σιδηρά κυρία (1983)
Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)
Φυλακές ανηλίκων (1982) [ο πατέρας του Στέφανου]
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982)
Μετεωρόλιθος (1981)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Γράμμος (1971) [Γιώργος]
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Κατάχρησις εξουσίας (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ερωτομανείς (1971) [ψαράς]
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Η λιτανεία των ηρώων (1970)

Ακόμα μια φορά... πριν ξεψυχήσω (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Η σκλάβα (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Αγάπησα έναν προδότη (1969)
Ο Νταβελης (1969)
Το νησί της Αφροδίτης (1969) 

Γοργοπόταμος (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Ο τίμιος δρόμος (1968)
Θα τα κάψω τα λεφτά μου (1968)
Βυζαντινή ραψωδία (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Τρούμπα 67 (1967)
Χάιδω (1967)
Ο προδότης (1967)
Ο Σακαφλιάς (1967)
Κοκοβιός και Σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967) [Λουκάς]
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)

Τα δίχτυα της ντροπής (1965)
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965)
Το νησί της Αφροδίτης (1965)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Έκλεψα τη γυναίκα μου (1964)
Σταυραετοί (1963)
Ταξίδι (1962)
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Το ποτάμι (1960)

Η λίμνη των στεναγμών (1959)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eιχε και ενα τοσο δα ρολακι στην ταινια "Μακρυκωσταιοι και Κοντογιωργηδες" εκει προς το τελος στην ξεκαρδιστικη σκηνη του καφενειου. Απλως παρουσια τιποτα περισσοτερο.