ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Νίκος Σταυρίδης
Ο Νίκος Σταυρίδης (Βαθύ Σάμου, 1910 - Βαθύ Σάμου, 12 Δεκεμβρίου 1987) ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1929 στο μουσικό θέατρο, συμμετέχοντας σε επιθεωρήσεις, οπερέτες και παραστάσεις βαριετέ . Τη δεκαετία του 1940 άρχισε να συγκροτεί δικούς του θιάσους και να συνεργάζεται με σπουδαίους συναδέλφους του, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τις αδελφές Καλουτά , την Καίτη Ντιριντάουα και τη Μαρίκα Νέζερ , την Καίτη Μπελίντα και τη Μαρίκα Νέζερ (1958: Τεντυμπόυς των Γιαλαμά-Θίσβιου-Πρετεντέρη), τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και τη Σοφία Βέμπο (1959), τον Κώστα Χατζηχρήστο (1963) κ.ά. Μεσολάβησε ένα διάστημα (1954-55) κατά το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τάκη Μηλιάδη και τη Νανά Σκιαδά το θίασο «Ελληνική Μουσική Κωμωδία», στον οποίο ανέβασε επιθεωρήσεις αλλά και έργα πρόζας, όπως η κωμωδία "Δέκα μέρες στο Παρίσι" (με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο το 1960). Διακρίθηκε ιδιαίτερα και για τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις. Έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1950 στην ταινία του Νίκου Τσιφόρου Έλα στο θείο και συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες του ίδιου (Η ωραία των Αθηνών, 1953), του Ορέστη Λάσκου (Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, 1957, Φτωχαδάκια και λεφτάδες , 1960, Τρίτη και 13 ,1963, Ο χαζομπαμπάς , 1967), του Πάνου Γλυκοφρύδη (Δουλειές με φούντες,1958), του Αλέκου Σακελλάριου (Τα κίτρινα γάντια , 1960), του Γρηγόρη Γρηγορίου (Διαβόλου κάλτσα,1960), του Κώστα Ανδρίτσου (Ευτυχώς τρελάθηκα ,1961) και σε πολλές άλλες. Ήταν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Είχε παντρευτεί για μικρό χρονικό διάστημα την ηθοποιό Ξένη Δράμαλη. Κηδεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1987 στην Κηφισιά.
Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Οδυσσέας Ακριβός]
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Διαμαντής Λεκάτσας]

Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972) [Ιπποκράτης Καραγκιαούρης]
Δύο μοντέρνοι γλετζέδες (1971) [Πολύδωρος]
Ο καουμπόυ του Μεταξουργείου (1971) [Χαράλαμπος Παπατσιφλίκας]
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Αρίστος Μερτζεσόλης]
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971) [Αγησίλαος]
Οι τέσσερις άσοι (1970) [Παντελής Ματσούκας]
Οι τρεις ψεύτες (1970)
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [Αριστοτέλης Κολοκυθάς / Βαγγέλης Κολοκυθάς]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Νίκος Σταρόπουλος]
3 τρελοί για δέσιμο (1969) [καπετάν Παναγής Αντζουλάτος]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)
Ο Θαυματοποιός (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969) [Χαράλαμπος]
Ξύπνα καημένε Περικλή (1969) [Περικλής]
Η θυρωρίνα (1968) [Τιμολέων Καραπάνος]
Θα τα κάψω τα λεφτά μου (1968)
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968) [Ναπολέων]
Ο πιο καλός ο μαθητής (1968) [Αρίστος]
Η παιχνιδιάρα (1967) [Σταμάτης Σταματίου]

Ο ανακατωσούρας (1967) [Λάζαρος]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Χαράλαμπος Νούφαρος]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Ξενοφών Τσιγκενές]
Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [Χαρίλαος Μαραζιώτης]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Σωκράτης Πανάς]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Ι. Ντολτσέτος]
Υιέ μου... υιέ μου... (1965) [Τρύφωνας Μαυρογιάννης]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Παρασκευόπουλος]
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Αντώνης Καρτελής]
Εξωτικές βιταμίνες (1964) [γεροντοπαλίκαρο]
Ο λαγοπόδαρος (1964) [Πέτρος Πελέκης]
7 μέρες ψέματα (1963) [Λουκάς]
Ζητείται τίμιος (1963) [Δημήτρης Γιαννόπουλος]
Ο διαιτητής (1963) [Βασίλης]
Οι σκανδαλιάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963) [Αντώνης Πικρόχολος]
Τρίτη και 13 (1963) [Κοσμάς Καλογιάννης]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Βάσος]
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [καθηγητής]
Ευτυχώς τρελάθηκα (1962) [Χαρίλαος Μαραζιώτης]

Κορόιδο γαμπρέ (1962) [Σαράντης Διαμαντόπουλος]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Μελέτης Καψομανώλης]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) [Γρηγόρης Γοργότσης] Διαβόλου κάλτσα (1961) [Θωμάς Σκαρμούτσος]
Ο παλληκαράς (1961) [Νικήτας Πορφύρης]
Μάνα μου, τον αγάπησα (1961)
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Τεό Νταλέκης]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960) [Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου (έμπορος γυναικείων ειδών)]
Σουσουράδα (1960)
Τα κίτρινα γάντια (1960) [Ορέστης Καλλιγαρίδης]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [Παναγιώτης]
Δουλειές με φούντες (1959) [Περικλής]
Η Λιλή και ο μουρντάρης (1959)
Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο (1959)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959) [Γρηγόρης Πασπάτης]
Οι δοσατζήδες (1959) [Γρηγόρης Πασπάτης]
Γερακίνα (1958) [Νίκος Πεταχτός]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)

Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958) [Παυλάκης]
Τα τρία παιδιά Βολιώτικα (1957)
Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς (1957) [Γιουρούκος]
Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Τάσος Καψουράς]
Γραφείο συνοικεσίων (1956) [Κοσμάς]
Φτώχεια έρως και κομπίνα (1956) [Παυλάκης]
Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955) [Ρένος]
Η ωραία των Αθηνών (1954) [Κοσμάς Χλες]
Οι παπατζήδες (1954) [Βρασίδας]
Έλα στο θείο... (1950) [Αντώνης Ντούκουρας]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: