ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΚΗΣ ΜΗΛΙΑΔΗΣ

Τάκης Μηλιάδης
Ο Τάκης Μηλιάδης ήταν ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1922. Καταγόταν από οικογένεια ηθοποιών. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του θεάτρου, εκτός από την τραγωδία. Χαρακτηρίστηκε κάποτε Μορίς Σεβαλιέ της Ελλάδας, καθώς το 1952 συνόδευσε τις αδερφές Καλουτά σε κονσέρτο τους στο Μεζόν Γκαβό του Παρισίου και στο ακροατήριο ήταν μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο Σεβαλιέ. Σπούδασε Θέατρο κατά την περίοδο της Κατοχής και δάσκαλοί του ήταν ο Κωστής Μπαστιάς και ο Δημήτρης Ροντήρης. Ο ίδιος έκανε συνολικά τρεις γάμους. Είχε κάνει δυο γάμους με συζύγους του αυτού επαγγέλματος, πρώτος γάμος με τη Μπέτυ Μοσχονά και δεύτερος με τη Σάσα Καζέλη. Ο Τάκης Μηλιάδης είχε επίσης παντρευτεί την Παρασκευή Κόλλια με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο, το Μάριο Μηλιάδη.
Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή μέχρι και το τέλος του βίου του έπαιζε στο θέατρο και συγχρόνως γύριζε και ταινίες. Έλαβε μέρος σε όλα τα θεατρικά είδη, αλλά, λάτρεψε την επιθεώρηση. Συμμετείχε πάντα στα θιασαρχικά σχήματα και έπαιξε σε όλα τα αθηναϊκά θέατρα : Ακροπόλ, Βέμπο, Μπουρνέλλη, Σαμαρτζή, Καλουτά, Περοκέ, Παπαϊωάννου.κ.λ.π Έκανε δε πολλές περιοδείες, με επιθεώρηση,ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον κινηματογράφο διακρίθηκε σε κωμωδίες - ερμηνεύοντας συχνά θηλυπρεπείς τύπους- δίπλα σε μεγάλα θεατρικά και κινηματογραφικά ονόματα της χώρας. Για κάποιο διάστημα εργάστηκε στο ραδιόφωνο, στη Γερμανία, σε ελληνική εκπομπή.
Εκτός από τις θεατρικές, κινηματογραφικές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεργασίες του, συμμετείχε σε πολλά αναψυκτήρια της εποχής-Αθήνα και Πειραιά- με διάφορα επιθεωρησιακά νούμερα. Επίσης ήταν από τους μόνιμους καλεσμένους της κυριακάτικης τηλεοπτικής εκπομπής της ΥΕΝΕΔ «Κυριακή χωρίς σύννεφα», σε θεατρικά σκετς και παρλάτες, που παρουσίαζε ο Όμηρος Αθηναίος.
Πέθανε στις 17 Απριλίου 1985 δύο ημέρες μετά ένα ασήμαντο ατύχημα
που είχε με το αυτοκίνητό του, στα Γιάννενα.
Φιλμογραφία
Η νονά (1981) [Νταβι Ντε Ρεντικολο]
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Δεσποινόπουλος]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Επαμεινώνδας Ντράβαλος]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Χαρίλαος Ζεβεδαίος]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
Σέργιος και Άννα (1971)
Η ζαβολιάρα (1971) [Μισέλ]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [Καραμουτζούφλης]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Ανδρόνικος Κοντός]
24 ώρες ζωντοχήρα (1969) [Πέτρος]
3 τρελλοί για δέσιμο (1969) [Τζουζέπε Μπικικίνι]
Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [φον Τζίφρεν]
Ο θαυματοποιός (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)[σκηνοθέτης]
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [Γιάννης Ρέπας]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Βαγγέλης Λέπουρας]
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [Σωτήρης Τρεχαντήρης]
Οικογένεια Χωραφά (1968) [Αμερικάνος]
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Η θυρωρίνα (1968)
Οικογένεια Χωραφά (1968)
Ο Κίτσος και τα αδέλφια του (1968)
Κίτσος μίνι και σουβλάκι (1968)
Ποιος Θανάσης!! (1968) [Φώντας Μπαζούκας]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968) [Γρηγόρης, αδελφός]
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [Μανώλης]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [Λουκάς Γρηγορίου]
Η παιχνιδιάρα (1967) [Ιάκωβος]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Λεονάρδος Δελασίβιλας]
Ο κόσμος τρελάθηκε... (1967) [Πάτροκλος]
Πάρε κόσμε (1967) [Απόλλων]
Το πλοίο της χαράς (1967) [Αγάπιος]
Δοσατζού: Επιχείρησις Γαμπρός (1966) [δάσκαλος γαλλικών]
Ησαΐα χόρευε (1966) [Ανάργυρος]
Μαζί σου για πάντα (1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966) [Τρύφωνας Καραμπόλας]
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1966) [Θωμάς Μούτρος]
Ο παπατρέχας (1966) [Αδαμάντιος]
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [ντετέκτιβ]
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Λουκιανός]
Γιατί μ`εγκατέλειψες (1965)
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Πελοπίδας]
Εξωτικές βιταμίνες (1964)
Μας ενώνει ο πόνος (1964)
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Παντελής Τουβλάρας]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)
Οι κατεργάρηδες (1963)
Οι σκανδαλιάρηδες (1963)
Ο τρελάρας (1963) [γιατρός φρενοκομείου]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Αγησίλαος]
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Η αυγή του θριάμβου (1960) [διερμηνέας]
Αλλού τα κακαρίσματα (1960)
Η Νάνσυ την... ψώνισε (1960)[Γάλλος τουρίστας]
Τσακιτζής (1960)
Για την αγάπη της βοσκοπούλας (1959) [Γεωργούλας]
Επιστροφή από το Μέτωπο (1959)
Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Φλαμπουριάδης]
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1958)
Ξαναγύρισε αγάπη μου (1957)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [Κλεάνθης Παλιός]
Το παιδί του δρόμου (1957)
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [Δομένικος]
Γραφείο συνοικεσίων (1956) [Φίφης]
Μεγάλη αγάπη (1947)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: