ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΟΥΧΟΣ

Γιάννης Μαλούχος
Ο Γιαννης Μαλουχος γεννηθηκε στη Δημητσανα το 1934. Σπουδασε στη Σχολη Κ. Μιχαηλιδη. Υπηρξε ηθοποιος της σκηνης και παραλληλα της οθονης. Συνεργάστηκε πολλα χρονια με το Κ.Θ.Β.Ε.Είναι αδελφός του Βασίλη Μαλούχου. Το 1979 είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή "Εκ βαθέων" στο TV100.
Φιλμογραφία
Τα σαΐνια (1982) [Ιγνάτιος]
Κέρατο... στο Κέρατο! (1982)
Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ (1981)
Ο Ποδόγυρος (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979) [Λάζαρος]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Γαβρίλης]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Αντρέ]
Παυλος Μελας (1974)
Μια Νταντά και Τέζα όλοι (1971) [Νίκος]
Ένας χίππυς με τσαρούχια (1970) [Σωτήρης]
Ενας Κίτσος στα Μπουζούκια (1970) [Θωμάς Κατσουλίνος]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Προκόπης, ο Απρόκοπος (1969) [Νίκος]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κλεάνθης Βεντούρας]
Παίξε Μπουζούκι μου Γλυκό (1965) [Ναθαναήλ]
Τρεις Καρδιές, Ενας Χτύπος (1965)
Ζωή γεμάτη πόνο (1964) [Λουκάς]
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)
Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [Γαβριήλ]
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [Κώστας Κωνσταντόπουλος]
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [Θανάσης Μπακακάκης]
Αθώα η Ενοχη (1963) [Πελοπίδας Χαρίδημος]
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963)
Τα Παλιόπαιδα (1963)
Το Πρώτο Χτυποκάρδι (1963) [Θανάσης]
Ανάμεσα σε Δυο Αγάπες (1963)
Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
Αστέρια στο Βούρκο (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Τζώρτζης]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [Χαραλάμπης]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Βαγγέλης Κατραμής]
Η νύφη τό σκασε... (1962) [Κιτσάρας]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
Αγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)Δέκα Μέρες στο Παρίσι (1962) [Βαγγέλης Κατραμής]
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Φλώρος]
Οργή (1962)Πονεμένη Μητέρα (1962)
Τα κοθώνια του θρανίου (1962) [Θωμάς]
Οι Επικινδυνοι (1962)
Φτωχοί Κομπιναδόροι (1962) [Ντίντης]
Το Καλοκαίρι της Οργής (1962)
Οι Τρεις Σωματοφύλακες (1962) [Αρτανιάν]
Η Ελληνίδα και ο Ερωτας (1962) [Αδάμ]
Το πιθάρι (1962) [Σωτήρης]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [Σωκράτης]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Λαλάκης (Στέλιος)]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Άλκης Βρανάς]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Στυλιανός Ιατρίδης]
Λάθος στον έρωτα (1961) ["ραπανάκιας"]
Η Νάνσυ την... Ψώνισε (1960) [Γιάννης]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [(γκαρσόνι)]
Το κλωτσοσκούφι (1960) [Σταύρος (γκαρσόνι)]
Το Αγρίμι (1960)
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)
Οσο Υπάρχουν Γυναίκες (1959)
Σειρές που έχει παίξει
Βραδυά επιθεώρησης 1984 ΕΡΤ
Η πολυκατοικία 2008 MEGA
Ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
Ιστορίες χωρίς δάκρυα 1977 ΕΡΤ
Κλέφτες και αστυνόμοι σε δράση 1985 ΕΡΤ
Ναυτικές ιστορίες 1978 ΥΕΝΕΔ
Ο κακός βεζύρης 1997 Mega
Ο κύριος συνήγορος 1970 ΥΕΝΕΔ
Ο ταξιτζής 1978 ΥΕΝΕΔ
Ο ύπνος και ο ξύπνιος 1972 ΥΕΝΕΔ
Πάτερ φαμίλιας 1972 ΥΕΝΕΔ
Τα παλιόπαιδα τ΄ατίθασα 1980 ΕΡΤ
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o giannis malouxos einai poli kalos hhopios me agaph maria.