ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΥΡΩΝ ΠΑΛΛΗΣ

Βύρων Πάλλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923. Σπούδασε στο Βασιλικό Θεάτρο. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1950, στο έργο "Άννα των χιλίων ημερών" (Θίασος Κοτοπούλη) και συνέχισε με το ίδιο σχήμα για μια τετραετία. Ξαναγύρισε στο Βασιλικό Θέατρο για την περίοδο 1955-1957. Η θεατρική πορεία του συνεχίστηκε συνεργαζόμενος με τους θιάσους των Λαμπέτη, Κατράκη και Χορν. Γνωστός στο πλατύ κοινό, έγινε από τη ραδιοφωνική εκπομπή συνέχειας, "Το σπίτι των ανέμων", στο ρόλο του δικηγόρου Λαμπίρη. Στον κινηματογράφο έγινε γρήγορα πρωταγωνιστής και στη συνέχεια παραγωγός και σκηνοθέτης μεταφέροντας στην οθόνη τις γνωστές ραδιοφωνικές του επιτυχίες. Συνέχισε τη θεατρική του σταδιοδρομία και για ένα διάστημα ίδρυσε δικό του θίασο. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε στο αριστουργηματικό Θανασάκης, ο Πολιτευόμενος, το 1954 στο πλάϊ του Ντίνου Ηλιόπουλου. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό, παρτενέρ του στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου 1995 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Φιλμογραφία
Χωρίς μάρτυρες (1983)
Τύψεις συνειδήσεως (1972) [Πέτρος]
Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου (1970) [Κώστας]
Η ώρα της αλήθειας (1969) [Ορεστης Λαμπιρης]
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969) [Ανδρεας Κυριαζης]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Ορέστης Λαμπίρης]
Τα ξένα χέρια είναι πίκρα (1968) [Δημήτρης]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967) [Ορέστης Λαμπίρης]
Η Στεφανία (1966) [Μάνος]
Το συρτάκι της αμαρτίας (1966) [Αλέξης]
Οι κολασμένοι (1966) [Στέλιος Διακάρης]
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966) [Βασίλης Ζήσιμος]
Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [Ρήγας]
Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Αλέκος Μαθιόπουλος]
Οι εχθροί (1965)
Αμφιβολίες (1964) [Σωτήριος Φραγκιάς]
Διωγμός (1964) [Όττο Σβάιτσερ]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Ο ανήφορος (1964) [Δημήτρης Γεωργίου]
Ο αδελφός Άννα (1963) [Άλντο Φραντζίνι]
Ανήσυχα νιάτα (1963)
Εταιρία θαυμάτων (1962) [Κοσμάς Σαλταρίδης]
ΑντιγΌνη (1961)
Ματωμένα στέφανα (1961) [Κωνσταντής]
Είμαι αθώος (1960) [ταγματάρχης ντι Πατί]
Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)[Γιάννης Πατρίκιος]
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960) [Πέτρος Ζαβέρδης]
Νταντά με το ζόρι (1959) [Νίκος]
Ζάλογγο, το κάστρο της λευτεριάς (1959) [Κίτσος Μπότσαρης]
Καραγκιόζης, ο αδικημένος της ζωής (1959) [Τόνης]
Όταν το μίσος κυβερνά (1959) [Ντίνος Μαρής]
Σαρακατσάνισσα (1959)[Δήμος Σκαφίδας] 
Γαλήνη (1958) [μηχανικός]
Ένας ήρως με παντούφλες (1958) [Κώστας Στουπάτης]
Ο γυναικάς (1957) [Αρίστος]
Η άγνωστος (1956) 
Γκόλφω (1955) [Κίτσος]
Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) [Θανασάκης Γκοβότσος]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.nikosxanthopoulos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: