ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΡΙΟΛΑΣ

Ερρίκος Μπριόλας
O Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο Θέατρο όπου παίζει έως σήμερα.
Φιλμογραφία
Ένοχος (1989) [Δεληγιάννης]
Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [Πέτρος Αντωνίου]
Ο στόχος (1983)
Κολασμένη φύση (1972) [Αλέξης]
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Δημήτρης] 

Οι Μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) [Δήμος]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) [Παύλος Δημητρίου]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) [Αλέκος]
Σταυραετοί στα Μετέωρα (1970) [Δημάκης]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Λοχαγός Γερασίμου]
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)[Δημήτρης, σύζυγος Μάρθας]

Επίσημη αγαπημένη (1969) [Στάθης Βέργος]
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) [Ανδρέας]
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η λυγερή (1968) [Ανδρέας]
Κατηγορούμενη απολογήσου (1968)[Ανδρέας Δελής]

Λάουρα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968) [Αλέκος Βανλής]
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) [Νίκος]
Ωραία Αιγιώτισσα (1968) [Βασίλης]
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967) [Αλέξανδρος]
Δρόσω, η αρχοντοπούλα (1967)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) [Ντίνος Απέργης]
Νόμος της ζωής (1967)
Ουδείς αναμάρτητος (1967) [Πέτρος]
Πειραιάς, ώρα 7:30 (1967) [Λευτέρης] 

Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) [Αλέκος Βελλής]
Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966) [Μπάμπης]
Μαζί σου για πάντα (1966) [Αλέξης Φιλίππου]
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) [Στέλιος]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Βάνα (1965) [Πέτρος]
Το λάθος (1965) [Αλέξης]
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965) [Ανδρέας Χατζηπροβατάς]
Η πρώτη αγάπη (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Στη σκιά μιας άλλης (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [Σπύρος Κοντοβασίλης]
Αμαρτωλά χέρια (1963) [Κώστας Αργυράκης]
Ανήσυχα νιάτα (1963) [Κώστας]
Ίλιγγος (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [πελάτης φαρμακείου]
Το μεγάλο μυστικό (1963)
Λαφίνα (1962) [Γιώργος Μπούρνοβας]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μίλτος]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [Τώνης Χαντάς]
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Ιάσων]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: