ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ

Κώστας Μπαλαδήμας
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1909 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε πέντε αιγυπτιακές ταινίες. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. (από το 1934)  συμμετείχε με αφοσίωση στους συνδικαλιστικούς αγώνες των ηθοποιών. Αδελφή του η ηθοποιός Κική Πέρση. Πέθανε το 1988. 
Φιλμογραφία
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Βαριετέ (1985
)

Η Σκιάχτρα (1985)
Αντίστροφη μέτρηση (1984)

Γλυκιά συμμορία (1983)
Η αράχνη (1983)

Στο δρόμο του Θεού (1982)

Αλαλούμ (1982)
Φαντασίες (1981)

Περιπλάνηση (1979)
Παύλος Μελάς (1974)
Το νησί της αμαρτίας (1973) [Νικόλας]
Αιχμάλωτοι της ηδονής (1972)
Ανήλικες αμαρτωλές (1972)
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)
Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Κώστας]
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Αννιώ η τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Ζωή χωρίς χαμόγελο (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Μάρθα, η γυναίκα του πόνου (1970)
Οι Γενναίοι του Βορρά (1970
) [παπά-Νικήτας]
Χριστινιώ (1970) [Ζήσιμος]

Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου (1970)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Φτωχογειτονιά, αγάπη μου (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)

Η οργή του αδικημένου (1969)
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1969)
Μια μέρα ο πατέρας μου (1968)
Οι άνδρες δεν λυγίζουν ποτέ (1968)
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ωραία Αιγιώτισσα (1968)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Επιχείρησις Δούρειος Ιππος (1966)
Η βουλευτίνα
(1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)

Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Η φωνή μιας αθώας (1965)
Πικρή ζωή (1965)
Στοργή (1965)
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965
)
Γυμνή Ταξιαρχία (1965) [Μανωλακάκης]
Πάρε το δάκρυ μου (1965)

Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)
Δίψα για ζωή (1964)
Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)
Ο άσωτος (1963
)[Παναγής]
Το νησί της αγάπης (1963)

Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)

Ο καθώς πρέπει (1963)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Φαίδρα (1962)
Πολιορκία (1962)

Ο γερο-Δήμος (1962) [Δήμος Βλαχάβας]
Επικίνδυνη αποστολή (1961) [Περικλής]

Μυρτιά (1961)
Το νησί των πειρασμών (1961)

Συνοικία το όνειρο (1961)
Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960)
Το αγρίμι (1960)[Αιμίλιος, στην αρχή της ταινίας]
Ζάλογγο, το κάστρο της λευτεριάς (1959
) [Σαμουήλ]
Ο Αλί πασάς και η κυρά Φροσύνη (1959)

Γαλήνη (1958) [Δημήτρης Βένης]
Μπάρμπα Γιάννης κανατάς (1957
)
Η δούκισσα της Πλακεντίας και ο λήσταρχος Μπίμπισης (1956)
Εξόρμησις (1945)

Δεν υπάρχουν σχόλια: