ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΜΑΒΙΛΗ

Αλέκα Μαβίλη
Γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 1944. Δημοφιλής σύγχρονη τραγουδίστρια του Νέου Κύματος, με σημαντικές εμφανίσεις στις «μπουάτ» της Πλάκας, στο θέατρο και τη δισκογραφία. Στο τέλος του 1965 και πριν εκπέμψει επίσημα η Ελληνική τηλεόραση, το Ελληνικό Ίδρυμα Εαδιοφωνίας [Ε.Ι.Ρ.] προκύρηξε διαγωνισμό για τη πρόσληψη τηλεπαρουσιαστριών. Έλαβαν μέρος 800 κοπέλες και απ΄αυτές προσλήφθηκαν τρεις, η Αλέκα Μαβίλη, η Σόνια Ζωίδου και η Ελένη Κυπραίου.Η Αλέκα όμως δεν έκανε «καριέρα» για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, το τραγούδι πρώτα και μετά το θέατρο ήταν οι στόχοι της.. Το ξανθό κορίτσι με την όμορφη μελωδική φωνή έκανε μια εικοσάχρονη πορεία σημαντική, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σπανός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταύρος Κουγιουμτζής και άλλοι. Πολλά τραγούδια της γνώρισαν τεράστια επιτυχία όπως «Σου'φερα νερό στις χούφτες», «Αυτό το αγόρι με τα μάτια τα μελιά», «Της Καλαμαριάς τα αγόρια», «Ένα αϊτό αγάπησα», «Ο παλιός μας έρωτας», «Βρέχει πάλι απόψε» κά συμμετέχοντας σε δίσκους όπως: «Όλο το Καλοκαίρι» [1969], «Που να χωρέσει το όνειρο» [1976], «Η Ελένη του Μάη» με τον Γιάννη Πουλόπουλο [1968], «Ανθολογία Β"» του Γιάννη Σπανού [1968] , «Όμορφες μέρες» [1970] και άλλοι. Παράλληλα με το τραγούδι έκανε αρκετές εμφανίσεις στο θέατρο - κυρίως σε μιούζικαλ -έπαιξε στο σινεμά στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες» [1966], «Λεβεντόπαιδο» [1969], « Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα» [1968], «Η δίκη ενός αθώου» [1969] κά.Αλλά και στην τηλεόραση στα πρώτα Ελληνικά σήριαλ έπαιξε η Μαβίλη: Το 1970 στην ΥΕΝΕΔ «Το σπίτι με τον φοίνικα» την πρώτη σειρά σε σενάριο της δημοσιογράφου Κική Σεγδίτσα. «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο» το 1972, «Πολεμικές ιστορίες» το 1974 και άλλοι. Τέλος σαν ηθοποιός συμμετείχε στην μεταφορά πολλών θεατρικών έργων στην μικρή οθόνη [ «Το αραβικό άλογο», «Ερμιόνη», «Καθώς βραδιάζει», «Μια παράξενη ιστορία» και άλλοι]. Η Αλέκα Μαβίλη συμμετείχε για χρόνια σε πολλές συναυλίες του Σταύρου Ξαρχάκου και έκανε μια σημαντική πορεία τραγουδώντας στα μεγαλύτερα κέντρα της Αθήνας φτάνοντας το όνομα της να είναι στην πρόσοψη των μαγαζιών στην ίδια σειρά με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Βίκυ Μοσχολιού, τον Γιάννη Πουλόπουλο και άλλοι. Η Αλέκα έκλεισε μόνη της την καριέρα της.. Η τελευταία εμφάνιση της σε μαγαζί ήταν γύρω στα 1980 στην «Μέδουσα», πρώτο όνομα δίπλα στον σπουδαίο Γιώργο Μαρίνο...
Φιλμογραφία
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Μαρκησία]
Ένα κορίτσι αλοιώτικο από τα άλλα (1968)
Η δίκη ενός αθώου (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Όμορφες μέρες (1970)
Δυο ήλιοι στον ουρανό (1992)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://ritorno2015.com/
ΑΠΟ ΤΟ https://anemourion.blogspot.bg/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Αλέκα Μαβίλη έχει επίσης τραγουδήσει και στην ταινία ΘΟΥ ΒΟΥ ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ 000.Τραγούδησε το τραγούδι ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΟΡΙ.Σχετικό video υπάρχει στο YOU TUBE.