ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΕΑΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μπεάτα (Ευδοκία) Ασημακοπούλου
Η δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Μπεάτα - Ευδοκία Ασημακοπούλου γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα (η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει τη Ζατούνα Αρκαδίας). Φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη με καθηγητές την Ελένη Χαλκούση, τον Γιάννη Φλερύ, την Ελένη Τσουκαλά κ.ά.
Έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνισή της στο θέατρο το 1955 στη γαλλική μουσική κωμωδία «Δημόσιο σκάνδαλο», πλάι στον δάσκαλό της Τάκη Μουζενίδη, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια χρονιά πρωτόπαιξε στον κινηματογράφο, στην ταινία «Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της». Ακολούθησε καριέρα σε αθηναϊκούς θιάσους και ανάλογη πορεία στο σινεμά, κυρίως στις ταινίες του σκηνοθέτη συζύγου της Ορέστη Λάσκου, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1960 και απέκτησαν έναν γιο.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της εποχής, ανάμεσά τους οι Μαρίκα Κρεββατά, Κώστας Χατζηχρήστος, Κούλης Στολίγκας, Μίμης Φωτόπουλος, Σοφία Βέμπο,Βαγγέλης Τραϊφόρος, Νίκος Σταυρίδης, Σμαρούλα Γιούλη, Κάκια Αναλυτή,Κώστας Ρηγόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και έπαιξε σε έργα ξένων και ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
Το 2000, έπειτα από εντεκάχρονη απουσία από τη σκηνή («Κρατικές υποθέσεις», 1987-1988) πρωταγωνίστησε στο έργο του Νίκι Σίλβερ «Anorexia Nervosa» που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Ευθυμίου στο θέατρο «ΗΒΗ», στο ρόλο μιας ψυχαναλύτριας. Το «Κουαρτέτο πίσω από την αυλαία» του Ρόναλντ Χάργουντ, το 2005, στο θέατρο «Πρόβα», υπήρξε από τις τελευταίες παραστάσεις της.
Συμμετείχε σε περίπου σαράντα ταινίες, ανάμεσά τους: «Η Καφετζού» (1956), «Ο Λεφτάς» (1958), «Στουρνάρα 288» (1959), «Φτωχαδάκια και Λεφτάδες» (1961), «Λαφίνα» (1962), «Τρίτη και Δεκατρείς» (1963), «Ο Εαυτούλης Μου» (1964), «Άλλος για το Εκατομμύριο» (1964), «Κόσμος και Κοσμάκης» (1964), «Ο άνθρωπος γι όλες τις δουλειές» (1966), «Ο Εμποράκος» (1967), «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα» (1968), «Παύλος Μελας» (1974), «Αγάπη μου Ουα Ουα» (1974), «Ελεύθερη Κατάδυση» (1995), «Κορόιδο εν τάξει» (2006). Επίσης, έλαβε μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Δύο ορφανές», «Εκείνες κι εγώ», «Διλήμματα».Πέθανε στις 20 Απριλίου 2009 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Φιλμογραφία
Κορόιδο εν τάξει (2006) [μητέρα]
Ελεύθερη κατάδυση (1994)
Αγάπη μου Ουά Ουά (1974) [Εύα]
Παύλος Μελάς (1974)
Για ποιον χτυπά η... κουδούνα (1968) [Φλώρα Λαμπιρίκου]
Ο εμποράκος (1967) [Έλσα Κωνσταντινίδου]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Σοφία Νούφαρου]
Το πλοίο της χαράς (1967) [Ρένα]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [Λίζα]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Μάργκαρετ]
Ο ουρανοκατέβατος (1965) [Τζένη Μπιρμπιλοπούλου]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Αλέκα]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Άννα]
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Ντόλα Καρίμη]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Ελένη Αντωνιάδου]
Τρίτη και 13 (1963) [Πόπη Καλογιάννη]
Ζήλια (1963) [Χριστίνα]
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962) [Ελένη]
Δύο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962)
Λαφίνα (1962) [Δρόσω]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Βιολέτα]
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962) [Βίκυ]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Ελένη]
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Φανή]
Αλλού τα κακαρίσματα (1960) [Μπέμπα]
Αντίο ζωή (1959) [Έλσα]
Σαρακατσανισσα (1959)[Χρύσα Τσεκούρα]
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) [Στέλλα Μπατζίνιου]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Φούλα Παπαφρονιμοπούλου]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Μαίρη Προκόπη]
Γερακίνα (1958) [Μάρω]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)
Μακρυά απ' τον κόσμο (1958)[αδελφή Μαρία]
Ο λεφτάς (1958) [Λούσυ]
Η καφετζού (1956) [πλούσια κυρία]
Καταδικασμένη κι απ`το παιδί της (1955)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.sansimera.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απεβίωσε: 20 Απριλίου 2009, Αθήνα