ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΙΡΗ ΦΑΡΜΑΚΗ

Μαίρη Φαρμάκη
Η Μαίρη Φαρμάκη γεννήθηκε το 1949. Η όμορφη ξανθιά ηθοποιός εδραιώθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο το ’70 και έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους στις θρυλικές σειρές της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και το «Ημερολόγιο ενός θυρωρού». Συμπρωταγωνίστησε με μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου όπως οι Θανάσης Βέγγος, Νίκος Κούρκουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, και ο Νίκος Γαλάνος. Η Μαίρη Φαρμάκη είχε μεγάλη συμμετοχή και στον ελληνικό κινηματογράφο. Έπαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ένα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελλοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία. Πέθανε στις αρχές Ιανουαρίου 2012 χτυπημένη από την επάρατη νόσο.
Φιλμογραφία
Η ταξιτζού (1970)
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970)[τραγουδίστρια με Πάριο]
Εθελοντής στον έρωτα (1971)
Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)
Το φρούριο των αθανάτων (1971)
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1971)
Η κρεββατομουρμούρα (1971)
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Ο τρελοπενηντάρης (1971)
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972)
Επιχείρησις Κραιπε ο τάφος του Γ`Ράιχ (1972)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Μαρία]

Συμμορία εραστών (1972) [Σκέντζου]
Τον αράπη κι' αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Λιζέτα Γιαπαχάκη]
Ο ποδόγυρος (1980)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Θανάσης, ο αισιόδοξος (1989) [Ντόλι (Πουλχερία) Δελιχατζή]

ΑΠΟ ΤΟ   http://www.theinsider.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΕΥΑ ΣΑΜΠΑΝΗ είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ?? ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΗΝ
ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ κριμα ηταν πολυ ομορφη γυναικα και καλη ηθοποιος.Ξερει κανεις αν ειχε οικογενεια και παιδια? Δεν μαθαμε ποτε τιποτα για εκεινη γιαυτο ρωταω.