ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ

Τέλης Ζώτος
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια (1941) όπου τελείωσε και το γυμνάσιο. Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (R.A.D.A).
Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα δίπλα στον Δημήτρη Ροντήρη. Γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο παίζοντας στα μεγαλύτερα θέατρα, Ηλέκτρα (Ορέστης) και Μήδεια (Αιγέας) 1965-66. Από το 1967 συνεργάζεται με τους περισσότερους θιάσους παίζοντας ελληνικά και ξένα έργα.
Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν τα: «Μαρία του Οκτώβρη» (Χατζίσκος-Νικηφοράκης), «Φράνκυ» (Λαμπέτη), «Βασίλισσα Αμαλία», (Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ), «Άγνωστος δολοφόνος», (Διαμαντόπουλος-Γιούλη-Καρράς), «Στη σκιά της Εβίνας» (Κα Αλίκη-Βιδάλη), «Νυχτερινή Επίσκεψη», (Αλ.Λαδικού), «Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρεν» (Σω,Ζαχαροπούλου-Φράγκος) ''Σύζυγοι με δοκιμή'', (Βιδάλη) κ.α. Πρόσφατα ''Η Ελλάδα μετακομίζει'' (Μαριέττα Ριάλδη), «Φαίδρα» (Βιδάλη­Αρζόγλου), «Κουαρτέτο πίσω από την αυλαία» (Ασημακοπούλου-Ραζή), «Θεοφανώ', του Αγγ.Τερζάκη (Βιδάλη-Θ.Βανδώρος) κ.α. Συνεργάστηκε επίσης δύο φορές με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: «Ατίθασο ς» (Δ.Ψαθάς 1986) και «Με το ίδιο μέτρο»(Σαίξπηρ 1997) και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και την Άννα Συνοδινού «Φωταγωγός» του Σπ.Γαλαίου (1996)
Κινηματογράφος: 15 Ελληνικές ταινίες «201 καναρίνια» (Γρ.Γρηγορίου), «Τετράγωνο» (Π.Καττέρης), «Δάφνις και Χλόη 66» (Μ.Ζαχαροπούλου), «Ποπολάρος» (Γ. Δαλιαννίδης), «Μία γυναίκα μία αγάπη μία ζωή» και «Άγνωστες εκείνης της νύχτας» (Ο.Κωστελέτος), «Θαυματοποιός» (κ.Καραγιάννης), «Έμπαινε Μανωλιό», «Ρόζα» (χρ.Χριστοφής) κ.α. Παράλληλα έλαβε μέρος σε δευτερεύοντες ρόλους στις ξένες ταινίες «Χαμένη Κυρία»(Ingrid Tυlίn) «Καβαλάρηδες του ουρανού» (Douglas Hickox), «Μια γυναίκα στο παράθυρο (Garnier Defer-Romy Shneider) κ.α.
Τηλεόραση: Πρωταγωνίστησε σε 15 περίπου έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στο «Θέατρο της Δευτέρας» της ΕΡΤ. «Όλα τα παιδιά του θεού έχουν φτερά» (ο' Neil -Π.Λεοκράτης), «Νυχτερινή επίσκεψη» (Λεοκράτης), «Μια νύχτα έξω» (H.Pinter), «Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη» (F.Ηοuser-Γ.Σκαλενάκης), «Γαμήλιο εμβατήριο» (Αγγ.Τερζάκη.Λ.Καλλέργης), «Κληρονόμος» (Κ.Μπάκας), «ο ανακριτής έρχεται» (J.Β.Ρrisley. Λ.Καλλέργης) κ.α. Κάποιες μεταφράσεις είναι του ιδίου.
Επίσης όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνει μέρος σε σειρές της τηλεόρασης. «Γειτονιά» (Κ.Πρετεντέρη), «Στησιχόρου 13» (Ερρ.Ανδρέου), «Ταξίδι» (Α..Τέμπος), «Λάμψη» (Ν.Φώσκολος) Κ.α. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε «Στα φτερά του έρωτα» της Κυπριακής Τηλεόρασης (ΡΙΚ). Αφηγητής σε πολλά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με σκηνοθέτη - παραγωγό τον Γ.Πετρίτση. Παλιότερα παρουσίαζε τηλεοπτικά παιχνίδια.
Με το ραδιόφωνο οι σχέσεις είναι άριστες. Παλαιότερα σε θεατρικά έργα και αργότερα σαν παρουσιαστής - παραγωγός ΕΡΤ και Jeronymo Grooνy .
Διδάσκει «Θεατρική Αγωγή» στο Κεντρικό Ωδείο. Την περίοδο (1990-1996) ήταν πολιτιστικός εκπρόσωπος του Δήμου Βριλησσίων και από το 2003 έφορος για τα πολιτιστικά του Δήμου.
Μιλάει Αγγλικά Γαλλικά, Αραβικά.
Φιλμογραφία
Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993)
Ρόζα (1982)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972) [Δημήτρης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Κώστας Καλφαράς]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Η ιδιωτική μου ζωή (1971) [μετανάστης]
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970) [Κουρτ]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Κώστας Καλφαράς]
Έμπαινε Μανωλιό (1970) [Δημήτρης]
Η λιτανεία των ηρώων (1970)
Ο θαυματοποιός (1969)
Τελευταίο αντίο (1969)
Η θυρωρίνα (1968)
Οι άνδρες δεν λυγίζουν ποτέ (1968)
Δάφνις και Χλόη '66 (1966) [Γιώργος]
Οι ένοχοι (1966) [Δημήτρης]
Τετράγωνο (1964)
Τα 201 καναρίνια (1964) [Άρης Σταλίδης]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: