ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Νίκος Παπαχρήστος
Γεννήθηκε στον Βόλο το 1916 (άλλη πηγή αναφέρει το 1919). Γνωστός ηθοποιός του θεάτρου πρόζας, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ("Άγνωστος Πόλεμος"), ο οποίος προηγουμένως θήτευσε με μεγάλη επιτυχία: ως «κονφερανσιέ» σε θιάσους «βαριετέ» και ως «κομπέρ» σε επιθεωρησιακούς θιάσους, έγραψε επίσης αρκετά τραγούδια καθώς και επιθεωρήσεις, όπως: «Ασπρογάλαζα μοτίβα», «Τέσσερις στο γύρο», «Βόλτα στο λιμάνι», κ.λπ. Ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού, Ν. Παπαχρήστου. Πέθανε στην Αθήνα το 2005.
Φιλμογραφία
Προσοχή... μας βάλανε μπόμπα (1990)
Θανάσης ο βομβιστής (1990) [Ευστάθιος Νεγρεπόντης]
Μ' αγαπάς; (1988)
Απουσίες (1987)
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [Κυριάκος]
Ο Ζιγκολό της Αθήνας (1982)
Σατανάδες στα σχολεία (1982) [(πατέρας Εύας)]
Τα σαΐνια (1982) [(πατέρας Εύας)]
Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ (1981)
17 σφαίρες για έναν άγγελο (1980) [Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος]
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [βασιλιάς]
Ρένα... να η ευκαιρία (1980)
Ταξίδι του μέλιτος (1979)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Έρωτας και προδοσία (1972)
Αμαρτωλές σχέσεις (1972)
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [παίκτης στο καζίνο] Ταξίδι στον έρωτα και στον Θάνατο (1972) [Λουκάς Βάνου]
Η ζαβολιάρα (1971) [Παυσανίας]
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Νικόλας Παρασκευόπουλος (Πίρσον)]
Οι αμαρτωλοί (1971) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [αρχίατρος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαιξε και στην ταινια με φοβο και παθος.

Ανώνυμος είπε...

Κηδευτηκε στο νεκροταφειο του Ζωγραφου....