ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ

Ζωή Φυτούση
Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου, μεγάλωσε και σπούδασε. Είχε  παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι που ερμήνευσε, «φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε 
γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Η Ζωή Φυτούση έγραφε από 11 ετών. Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί». Πέθανε στις 24 Ιουλίου 2017.

Φιλμογραφία
Ερωτικά μαθήματα για επαναστατική δράση (2007) [Μαρία] 
Ηθικόν ακμαιότατον (2005) [Αντωνίου]
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987)
Πανικός στα σχολεία (1982)
Μπουζάνκα αλά ελληνικά (1975)
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)[Μιράντα]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Δύσκολοι δρόμοι (1965) [Σόνια]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Ουρανία]
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Εξωτικές βιταμίνες (1964)
Ο
εαυτούλης μου (1964)

Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Η ψεύτρα (1963) [Καίτη]
Μας κρύβουν τον ήλιο (1963)
Λαφίνα (1962)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
Το ταξίδι (1962) [Ελένη]
Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961)
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Δέσποινα]
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Λογοθέτη]
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
Η Λιλή και ο μουρντάρης (1959)
Σαρακατσάνισσα (1959)[Κανέλλω, την ήθελαν ο Κίτσος και ο Μήτσος και στο τέλος διάλεξε τον πρώτο]
Κερένια κούκλα (1958)[στην αποκριάτικη ταβέρνα]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)

Ο γυναικάς (1957)
Τρία κοθώνια του Συντάγματος (1956)
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Γκολ στον έρωτα (1954)
Όνειρα κοριτσιών (1953)
Ζαϊρα (1952)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "Μαντολίνο" το έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις

Ανώνυμος είπε...

έφυγε σήμερα σε ηλικία 83 ετων