ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΙΝΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ

Ίντα Χριστινάκη
Ηθοποιός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στη Λευκάδα 1925, με καταγωγή από Κρήτη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1951. Διέκοψε τη θεατρική της δραστηριότητα για να εργαστεί αποκλειστικά στο ραδιόφωνο. Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Γρηγόρη Γρηγορίου.
Φιλμογραφία
Μητέρα στο βούρκο (1953)
Το τραγούδι του πόνου (1953) [Εύα-αδελφή της Λίας]
Πικρό ψωμί (1951) 
Η λύκαινα (1951)
Θύελλα στο φάρο / Το σφάλμα μιας μητέρας (1950)[Χρύσα]
Δύο κόσμοι (1949) [Μάρθα]
Κόκκινος βράχος (1948) [Φωτεινή Σαντρή]

Δεν υπάρχουν σχόλια: