ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έφη Οικονόμου
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και στη σχολή Μουσικού θεάτρου, του Μενέλαου Θεοφανίδη. Σύζυγος του ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Ερμήνευσε κυρίως ρόλους "κακιάς". Πέθανε στις 2 Αυγούστου 2016 στο Αίγιο.
Φιλμογραφία
Νειάτα στη λάσπη (1984) [Χατζηπέτρου]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979)
Η ώρα του λύκου (1979)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970) (Άννα)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969) (Θεανώ)
Μενούσης, ο λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Παιδί μου, αγάπη μου (1969) (Άντζελα)
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Αποστολή θανάτου (1968)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968) (Τιτίκα)
Ο τίμιος δρόμος (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967)Ο Προδότης (1967)
Ο Σακαφλιάς (1967) (Νόρα)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) (Μήτση)
Στο κατώφλι της μοίρας (1967)
Ο εμποράκος (1967) [Κατερίνα Μαρά]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Μπέμπα]
Αδικία (1966) (Δώρα)
Η αχάριστη (1966)
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966)
Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Λόλα]
Το βλακόμουτρο (1965) (Φλώρα)
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Προδομένη (1965) (Μόνικα)
Μερικές το προτιμούν χακί (1965)
Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965) (Τζίνα)
Γιατί μ`εγκατέλειψες (1965)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965) (Μήτζη Χατζηπροβατά)
Διψασμένη γι` αγάπη (1965)
Το τελευταίο δάκρυ (1965) (Αλίκη)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Ντίνα Στεργίου]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Τζένη Τραγοπούλου]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Μαγδαληνή Παρασκευοπούλου]
Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Βίκυ]
Αθήνα ώρα δώδεκα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Στέλλα]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Οι προικοθήρες (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Έρση]
Ο γυρισμός της μάνας (1964)
Διαζύγιο αλά ελληνικά (1964) (Σοφία Μόσχου)
Αμαρτίες γονέων (1963)
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Για λίγη στοργή (1963) (Αγγέλα)
Η μικρή ζητιάνα (1963)
Κουράστηκα να σ`αποκτήσω (1963)
Ο Διαιτητής (1963)
Ανάμεσα σε δυο αγάπες (1963) (Σόφη)
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [κρατούμενη]
Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963) [Υρώ (Αργυρώ)]
Ένας ντελικανής (1963) [Ρόζι]
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Τύφλα νά΄χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Λίνα]
Άγγελοι του πεζοδρομίου (1962)
Εσκότωσα για το παιδί μου (1962)
Ο γερο-Δήμος (1962) (Χάιδω)
Αστροναύτες (1962) [Ανδριανή]
Λαφίνα (1962) [Μαρία]
Πονεμένη μητέρα (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Λένα Νόταρη]
Μην κλάψεις για μένα (1961)
Ποιος θα κρίνει την κοινωνία (1961)
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961) (Ρένα)
Η αυγή του θριάμβου (1960) (Ελένη)
Το αγρίμι (1960)[Μάρω Αλιβέρη]
Ηδονή και πάθος (1960)Το Αγρίμι (1960)
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Ρένα / Ντάλια]
Λυγκος ο λεβεντης (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959) [Ντάινα Γκούσταφσον]

1 σχόλιο:

MARO B. είπε...

Εφυγε από την ζωή χθες 2/8/2016 σε ηλικία 78 ετών η γνωστή ηθοποιός Έφη Οικονόμου που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου.
Η ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς είχε άμεση σχέση με την Αιγιαλεία αφού παραθέριζε κάθε καλοκαίρι σχεδόν στο Διακοφτό.