ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Δέσποινα Παναγιωτίδου
Ηθοποιός της πρόζας και του μουσικού θεάτρου, γεννημένη το 1901 στη Μυτιλήνη. Μέλος του ΣΕΗ από το 1919, πρωτοεμφανίστηκε τον ίδιο χρόνο με τον Θίασο της Μ. Κοτοπούλη (με τον οποίο εξακολούθησε στενή συνεργασία και τον ακολούθησε το 1930 στην περιοδεία του στις ΗΠΑ). Μεταξύ των μουσικών θιάσων που συνεργάστηκε στη συνέχεια και εκείνοι: των Θεάτρων «Μακέδου» και «Κεντρικού», των Α/φών Καλουτά, του Π. Οικονόμου, του Σπ. Πατρίκιου, του Γ. Δράμαλη, της Ηρούς Χαντά, κ.λπ. Το 1937 έπαιξε και στην ελληνο-αιγυπτιακή κινηματογραφική ταινία «Δόκτωρ Επαμεινώνδας» (με σκηνοθέτη τον Τόγκο Μιζράχι και πρωταγωνιστές τον Παρ. Οικονόμου και τις Α/φές Καλουτά).
Φιλμογραφία
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι
(1965)
Εξωτικές βιταμίνες
(1964) [Ζαμπία]
Ό,τι θέλει ο λαός
(1964)
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963
)
Εταιρία θαυμάτων
(1962)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί
(1962)
Οι άσοι της τράκας (1962
)
Στο κατώφλι της αμαρτίας
(1961)
Ένας άντρας με φιλότιμο / Το χαμίνι
(1960)
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959
)
Μέλπω (1958)/
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες
(1956)
Φτώχεια έρως και κομπίνα (1956
) [Κατερίνα]
Κάλπικη λίρα
(1955)
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (
1953
)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δόκτωρ Επαμεινώνδας (1937)
Για την αγάπη της (1930)

1 σχόλιο:

Ουρανία Αργυροπούλου είπε...

Εξαιρετική καρατερίστα! Τόσο χαρακτηριστική έστω καί σε μικρούς ρόλους!