ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΒΕΡΑ ΚΡΟΥΣΚΑ

Βέρα Κρούσκα
Η Βέρα Κρούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα (Άγιος Λουκάς/Πατήσια)το 1947. Η καταγωγή της είναι από τη Σπάρτη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Μουσικού θεάτρου» του «Ωδείου Αθηνών». Σπούδασε επίσης χορό και ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια. Παράλληλα εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο κάνοντας μικρά περάσματα σε ταινίες όπως «Ο Ταξιτζής (1962)», «Μερικού το Προτιμούν Κρύο (1963)», «Ο Θαλασσόλυκος (9164)», «Όχι Κύριε Τζόνσον (1965)» κ. ά . Σε πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967 στην ταινία «Έρωτες στην Λέσβο» του παραγωγού J.Paris, με τον οποίο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μέχρι το 1971 έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Μερικές από αυτές είναι το «Όχι(1969)», «Θυμήσου Αγάπη μου(1969)», «Κατηγορώ το κορμί μου(1969)», «Άγιος Νεκτάριος(1969)», «ο Τελευταίος των Κομιτατζήδων(1970)», «Οι τελευταίου του Ρούπελ(1971)», «Δώστε τα χέρια(1971)», «28η Οκτωβρίου(1971)». Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί συνολικά σε 29 ταινίες, μεταξύ των οποίων και κάποιες δημιουργίες της ΝΕΚ όπως «Η Χρυσομαλλούσα (1978)», «Ο Ασυμβίβαστος (1982)» κ. ά.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1968 με το θίασο της Ελ. Λαμπέτη στα έργα «Σαράντα Καράτια» και «Το Άνθος του Κάκτου». Στη συνέχεια συνεργάστηκε με σημαντικούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου αλλά και με το ΚΘΒΕ και το Εθνικό θέατρο. Δεύτερη σύζυγος του Κώστα Αρζόγλου.

Φιλμογραφία
Ο καλύτερος μου φίλος (2001) [Δάφνη]
Το αίμα των Αγαλμάτων (1981) [Μαίρη Κλεάρχου]
Και ξανά προς τη Δόξα τραβά (1980) [δημοσιογράφος]
Ο ασυμβίβαστος (1979) [Ειρήνη]
Η χρυσομαλλούσα (1978)
Ο Βάλτος (1973) [Λένα]
28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) [Ελένη Πλατανιά]
Δώστε τα χέρια (1971) [Φιλιώ]
Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971) [Όλγα Πάβλοβα]
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970) [Ισμήνη]
ΟΧΙ (1969) [Στέλλα Σαλβατόρε]
Κατηγορώ το κορμί μου (1969) [Βέρα]
Ο Άγιος Νεκτάριος (1969) [Βέρα Μαντά]
Θυμήσου, αγάπη μου... (1969) [Βέρα]
Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968) [Μιρέλα Θεοφιλίδου «Τζένη»]
Ο αχόρταγος (1967) [Ντίνα Καμπάνταη]
Έρωτες στη Λέσβο (1967) [Κλάρα-Μαρία]
Να ζει κανείς ή να μη ζει (1966)
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Οι κληρονόμοι (1964)
Ο θαλασσόλυκος (1964)
Η ψεύτρα (1963)[χορεύτρια]
Μερικοί το προτιμούν κρύο...(1962)
Ο ταξιτζής (1962)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=194823340878970&set=a.102595320101773.1073741828.100010539152921&type=3&theater

1 σχόλιο:

Myrto Ioannidoy είπε...

Υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Κώστα Αρζόγλου.