ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΜΠΕΤΥ ΜΟΣΧΟΝΑ

Μπέτυ Μοσχονά
Η Μπέτυ Μοσχονά (Πάτρα 7 Μαρτίου 1927-Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2006) ήταν ηθοποιός και σύζυγος του ηθοποιού Τάκη Μηλιάδη.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με τον θίασο Μίμη Κοκκίνη και καθιερώθηκε σε επιθεωρήσεις, σε διάφορους κωμικούς ρόλους (Βλάχος, Κρητικός, Νευρικιά, Γριά, Μεθυσμένη). Συνεργάστηκε, ανάμεσα σε άλλους, με τις αδελφές Καλουτά, τον Ορέστη Μακρή, τη Σοφία Βέμπο, τη Ρένα Ντορ, τον Αλ. Λειβαδίτη, τον Κούλη Στολίγκα και τον σύζυγό της Τάκη Μηλιάδη. Το 1966 και το 1967 έγινε θιασάρχης με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Βασίλη Αυλωνίτη σε ρεπερτόριο πάντα εμπορικό στο χώρο της κωμωδίας. Την περίοδο 1968-1969 υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια του θιάσου «Ασοι του γέλιου» στο θέατρο «Βέμπο
».
Από το 1970 και μετά η Μοσχονά συνεργάστηκε με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κώστα Καρρά, Μαίρη Χρονοπούλου, Νίκο Ρίζο, Ρένα Βλαχοπούλου, Αλίκη Βουγιουκλάκη (στην «Εύθυμη χήρα»). Για αρκετά χρόνια παρέμεινε στο θίασο Κώστα Βουτσά. Το κύκνειο άσμα της στο θέατρο ήταν το 1998-1999, στην κωμωδία του Χαλ Σάλγουιν
«Αναμείνατε στο ακουστικό σας» (στο θέατρο «Αποθήκη»).
Στον κινηματογράφο έπαιξε στην «Περιπτερού» και στην τηλεόραση, μεταξύ πολλών άλλων, στα «Επτά κακά της μοίρας μου», με το Γιώργο Κωνσταντίνου
, στους «Αξιότιμους κυρίους» και στη «Μαντάμ Σουσού».
Το 2000 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Τα Παναθήναια για την συνολική προσφορά της στο θέατρο.

Φιλμογραφία
Θανάσης ο βομβιστής (1990) [Τσαλαπάτα]
Χίλια κυβικά τρέλα (1983
) [Μαρίκα]
Ένα ένα τέσσερα (1977
)
Η περιπτερού
(1970)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση
(1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966
) [Φιλιώ]
Λουίζα (1966
)
Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει (1966
) [Κάκια]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966
)
Ο πόνος του μπεκρή
(1966) [Μαίρη Λογοθέτη]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα
(1965)
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι!
(1965) [Λούσυ]
Κάνε με πρωθυπουργό
(1965) [Σούλα]
Άλλος... για το εκατομμύριο!
(1964) [Λουκίδου]
Ο παράς και ο φουκαράς
(1964) [Μαρτσέλα]
Ο πολύτεκνος (1964
)
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει...
(1963) [Ιουλία]
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης
(1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα
(1963) [Ζωζώ]
Η κυρία του κυρίου
(1962) [Αγλαΐα]
Ο διάβολος και η ουρά του
(1962)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας
(1962
)
Τα κοθώνια του θρανίου (1962) [Ρεβέκκα]
Ο καλός μας άγγελος (1961) [Ρένα]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) [Λίτσα]
Μέλπω (1958)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) 
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957) [Ντόλυ Παχουλού]
Γραφείο συνοικεσίων (1956)
Η καφετζού (1956) [πρώτη πελάτισσα Καλλιόπης]
Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: